Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για την «παραβατικότητα»

09:15 12/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σκιά του τραγικού γεγονότος της δολοφονίας του 18χρονου ρομά στο χωριό Πιπερίτσα του δήμου Μεσσήνης, την Παρασκευή το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, με μοναδικό θέμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τη συζήτηση απείχαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του σώματος Γιάννης Λάσκαρης, οι οποίοι απέστειλαν εγγράφως τις θέσεις τους στα μέσα ενημέρωσης δικαιολογώντας γιατί δεν συμμετείχαν και

κάνοντας λόγο για συνεδριάσεις «εντυπωσιασμου».

Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση Μεσσήνη και Πιπερίτσα θα αστυνομεύονται επαρκώς μέχρι να περάσει η κρίση και να επιστρέψει η περιοχή στην κανονικότητα ενώ στη συνέχεια θα κληθούν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας για να πάρουν μέτρα, ώστε να δοθεί τέλος στην ατιμωρησία και την ανοχή. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο ίδιος ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, προτείνοντας παράλληλα 4 μέτωπα δράσης, τα οποία θα τεθούν μελλοντικά σε διαβούλευση όπως η διασύνδεση των επιδομάτων προς τους Ρομά με τη νομιμότητα ή η αυστηρή τήρηση της υποχρέωσης να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Επίσης, μέσω της Περιφέρειας θα αναζητηθούν προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, ενώ ήδη ο δήμος έχει δρομολογήσει προγράμματα ομαλής ένταξης του πληθυσμού ευαίσθητων ομάδων στην κοινωνία, με την εκπαίδευση διαπραγματευτών από τον προσεχή Ιανουάριο. Ο κ.Αθανασόπουλος τόνισε πάντως πολλές φορές με έμφαση πως στη Μεσσήνη δεν κυριαρχεί κλίμα τρομοκρατίας –όπως διαδίδεται και η πόλη δεν κινδυνεύει και δεν ζει υπό καθεστώς ομηρίας και φόβου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα