Έκτακτα μέτρα: Από πόλη Covid Free στο «κόκκινο» η Πάτρα – «Ορφανά» κρούσματα στα Ιωάννινα (video)

11:18 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τέλειωσε η εποχή του εφησυχασμού για την Πάτρα. Από πόλη Covid Free, είμαστε αυτή τη στιγμή πραγματικά στο «κόκκινο», υπάρχουν μεγάλες ενδείξεις ότι έχουμε διασπορά στην κοινότητα, έχουμε ορφανά κρούσματα το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό» τονίζει στην ΕΡΤ η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, Άννα Μαστοράκου.  Και εξηγεί ότι το πολύτιμο εργαλείο της ιχνηλάτησης του κορονοϊού, χάνεται από  τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού στις πλατείες και

στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. 

Η εφαρμογή των μέτρων γίνεται σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Αναστέλλεται η λειτουργία γραφείων ασύλου στην Αττική – Πιθανά κρούσματα σε διερμηνείς

Αναστέλλεται προσωρινά, από σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, η λειτουργία των περιφερειακών γραφείων ασύλου, Αττικής,  Πειραιά και Αλίμου, και των αυτοτελών κλιμακίων ασύλου εξέτασης αιτήσεων υπηκόων Πακιστάν, ταχείας εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας και δικαιούχων διεθνούς προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστολή λειτουργίας γίνεται λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε τέσσερις διερμηνείς που συνεργάζονται με τα παραπάνω γραφεία.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα