ΕΚΣ : Ζητά άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών από τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Σάμο

21:05 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στο ΚΥΤ στο Βαθύ από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζητά το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «στα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στον ντόπιο πληθυσμό, σε κτήρια καταπονημένα από το σεισμό και τις πρόσφατες βροχές και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την προστασία του πληθυσμού από ετοιμόρροπα και μισοκατεστραμμένα εξαιτίας του σφοδρού αέρα, στο Βαθύ υπάρχουν και 3.500 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι στο ΚΥΤ κάτω από άθλιες συνθήκες, σε παραπήγματα,

αυτοσχέδιες σκηνές, κυριολεκτικά «πεταμένοι» στο κρύο και την κακοκαιρία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους και μάλιστα εν μέσω πανδημίας».

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου επιρρίπτει ευθύνες σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές καθώς θεωρεί, ότι φέρουν ευθύνη για το γεγονός, καθώς γνώριζαν εδώ και καιρό για τις καιρικές συνθήκες και όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο, αλλά εξακολουθούν να έχουν αυτούς τους ανθρώπους εκτεθειμένους.

Καλούν άμεσα κυβέρνηση, Δήμους και περιφέρεια τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, να πάρουν μέτρα για την προστασία τους από το κρύο.

«Κανένας να μην μείνει σε σκηνές και εκτεθειμένος στον καιρό.

Ιδιαίτερη φροντίδα για ευπαθείς ομάδες, εγκύους, παιδιά, ηλικιωμένους.

Ζεστό νερό και φαγητό για όλους.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον covid-19 σε πρόσφυγες-μετανάστες, εργαζόμενους στο ΚΥΤ και στον ντόπιο πληθυσμό.

Μαζικά και συχνά τεστ.

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Κανένα ΚΥΤ κλειστό ή ανοιχτό. Να κλείσει στο Βαθύ. Να σταματήσουν τα έργα στου Ζερβού» ζητά το Εργατικό Κέντρο.

 

The post ΕΚΣ : Ζητά άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών από τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Σάμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα