Ε.Κ.Σ : «Η κυβέρνηση να ψάξει αλλού για κομπάρσους»!

12:59 25/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου αναφέρεται στο αναπτυξιακό συνέδριο το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Μυτιλήνη χαρακτηρίζοντάς το ως «αναπτυξιακή» φιέστα κυβέρνησης και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου θιασώτης στην «αναπτυξιακή» φιέστα κυβέρνησης και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεν πρόκειται να γίνει!

Η κυβέρνηση γνωρίζει

πολύ καλά τα προβλήματα των εργαζομένων των νησιών μας, αφού η ίδια τα δημιούργησε (μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, εγκλωβισμένοι πρόσφυγες κλπ).

Το ΕΚΣ δημόσια διατυπώνει τα αιτήματα των εργαζομένων και τα διεκδικεί με αγώνες.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετέχουμε σε και κλεισμένων των θυρών συναντήσεις με «αντιπροσωπεία απ’ το Μαξίμου» που θα κάνει δήθεν ότι συμπάσχει με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους του νομού μας και θα μας τάξει «ανάπτυξη».

Η «ανάπτυξή» τους εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων και όχι τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού! Στηρίζεται σε μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, πετσοκομμένες συντάξεις και τσακισμένα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Απάντησή μας είναι οι Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις την Τρίτη 10 το πρωί στο ΕΚΣ, στο Βαθύ και

στις 12 το μεσημέρι στην Ικαρία, στο Χριστό Ραχών».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα