Έκρηξη στα Εξάρχεια – Υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις»

00:03 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υλικές ζημιές προκάλεσε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε κοντά στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη σκέψις» στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, στις 22:45 τη νύχτα της Τετάρτης. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα αγνώστου που προειδοποιούσε για την έκρηξη

και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε εκκένωση της περιοχής. Λίγο αργότερα με δηλώσεις του ο Θέμης Σοφός συνήγορος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη κατήγγειλε ότι στόχος ήταν η ίδια, καθώς ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει.

Στις 22:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Εφημερίδα των Συντακτών στο τηλεφώνημά του ο άγνωστος είπε: «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος δεν προσδιόρισε το στόχο παρά ζήτησε από την αστυνομία να σπεύσει στον αριθμό 112 της Ιπποκράτους. Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν εκπνεύσει η διορία που είχε αναφερθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, και ήταν για τις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο. Ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, δήλωσε ωστόσο ότι η έκρηξη σημειώθηκε «στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών κ. Τσατάνη», καταγγέλλοντας πως παρά το ότι είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση.

Γίνεται έρευνα στο τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Η οδός Ιπποκράτους παρέμεινε αποκλεισμένη μέχρι αργά το βράδυ.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ, efsyn

Keywords
Τυχαία Θέματα