Έκπληξη στο Euro: Η Ισλανδία πήρε βαθμό από την Πορτογαλία (1-1)

00:06 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έκπληξη ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική στον έκτο όμιλο του Euro καθώς η πρωτάρα στη διοργάνωση Ισλανδία όχι μόνο πέτυχε το παρθενικό της γκολ, αλλά πήρε και τον πρώτο της βαθμό φρενάροντας την Πορτογαλία (1-1).

Οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ με τον Νάνι στο 31’ αλλά οι Ισλανδοί ισοφάρισαν με τον Μπιάρνασον στο 50’.

Η Ισλανδία απείλησε πρώτη στο 3’ με τον Γκίλφι Σίγκουρτσον που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο

τετ-α-τετ που είχε με τον Πατρίσιο (απόκρουσε ο γκολκίπερ της Πορτογαλίας). Οι Πορτογάλοι ανέβασαν την απόδοση τους σταδιακά και έκλεισαν τους Ισλανδούς στα καρέ τους χάνοντας απανωτές ευκαιρίες. Στο 18’ με το σουτ του Βιεϊρίνια (απόκρουσε ο Χάλντορσον), στο 20’ με το Νάνι και στο 25’ με το Ρονάλντο (απέτυχε να πλασάρει από κοντά). Η πίεση της ομάδας του Σάντος καρποφόρησε στο 31’ από το γύρισμα του Αντρέ Γκόμες ο Νάνι με σουτ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0).

Οι Ισλανδοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50’ έφεραν το ματς στα ίσια όταν από τη σέντρα του Γκούντμουντσον ο Βιεϊρίνια δεν κατάφερε να απομακρύνει και με μονοκόματο σουτ ο Μπιάρνασον πέτυχε ένα ιστορικό γκολ για την εθνική ομάδα της χώρας του, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (1-1).

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους Πορτογάλους, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο για το γκολ της νίκης. Η μεγάλη ευκαιρία για την Πορτογαλία χάθηκε στο 85’ με την κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Χάλντορσον. Ένα λεπτό μετά (86’) ο Φινμπόγκασον λίγο έλλειψε να γίνει φέρει τα πάνω κάτω, αλλά ο Πατρίσιο είπε «όχι» στο βολέ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα