Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

18:31 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης Λακωνίας, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, σύμφωνα και με τα όσα ανεβάζουν απ’ το πρωί, οι τοπικές ιστοσελίδες.

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, γνωστοποιεί, ότι, η εξόδιος ακολουθία, θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:00, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κ.κ. Ιερωνύμου. Η ταφή θα γίνει στην Κοινότητα Καλυβίων.

Η Μητρόπολη της Μάνης, γνωστοποιεί, ότι σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, θα γίνει η υποδοχή του σκηνώματος, στο Ηρώον Γυθείου και εν συνεχεία, με πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητροπόλης Μάνης, ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο, της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Εν’ τω μεταξύ, πληθαίνουν, ώρα με την ώρα και τα γραπτά συλλυπητήρια και οι ανάλογες σε ύφος ανακοινώσεις θεσμικών εκπροσώπων της ευρύτερης περιοχής.

Γίνεται γνωστό, ότι ήδη ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, βρίσκεται σε τριήμερο δημόσιο πένθος.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα