«Έκλεισε» ο κατάλογος των υποψηφίων για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

16:27 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν στις 5 Νοεμβρίου την ηγεσία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Το μεσημέρι έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η Επιτροπή Αλιβιζάτου. Υποψηφιότητα κατέθεσαν οι: Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Ν. Ανδρουλάκης, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Ι. Μανιάτης, Ι. Ραγκούσης, Κ. Γάτσιος, Α. Πόντας και Δημ.Τζιώτης.

Η Επιτροπή περιμένει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου από τους υποψηφίους να καταθέσουν 1.200 υπογραφές για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά τους.

Πράγμα που ήδη έκανε σήμερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά . Οι υπογραφές είναι όλες νέων ανθρώπων που έχουν γεννηθεί μετά το 1981.

Η Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι η νέα αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και των νέων ανθρώπων.

«Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων» ανέφερε.

«Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές» ανέφερε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε γραπτή ανακοίνωσή του κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Υποψηφιότητα είχε καταθέσει νωρίτερα ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνστανίνος Γάτσιος, καθώς και ο Απόστολος Πόντας, επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ.

Την υποφηφιότητά του ανακοίνωσε και ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Τζιώτης.

Υπέρ της διεξαγωγής κοινών εκδηλώσεων με όλους τους υποψηφίους αρχηγούς τάχθηκε με ανάρτησή του στο facebook, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης.

«Χτίζουμε μια νέα προοδευτική παράταξη, δεν συμμετέχουμε σε «πολιτικό Survivor»» καταλήγει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός απολύτως καινούριου κόμματος. Δε θα είναι ΔΗΣΥ, δε θα είναι Ποτάμι, δε θα είναι νέο ΠΑΣΟΚ. Είναι μια καινούργια προσπάθεια, το νέο προοδευτικό Κίνημα» ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Πηγή ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα