Έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες-Ουρά χιλιομέτρων στον Προμαχώνα-Πέρασαν μόνο οι εγκλωβισμένοι (video-live)

08:17 6/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα σχηματίστηκαν τις τελευταίες ώρες καθώς χιλιάδες Σέρβοι ταξιδιώτες έσπευσαν στα σύνορα για να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε απευθείας την ΕΡΤ1

Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία από τις 6  το πρωί έως τις 15 του μήνα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, στη γειτονική χώρα. Στο διάστημα αυτό αναστέλλεται η διέλευση Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα

από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, με μόνη εξαίρεση αν υπάρχουν ουσιώδεις λόγοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε χθες για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών. Ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες. Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία.

Ανταπόκριση: Λεωνίδας Κασάπης,

Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Σχετική είδηση:

Εντατικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου-Συρροή Σέρβων πριν από την απαγόρευση (video)

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα