Λύση για την διαδοχική ασφάλιση ζητά από την κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

17:52 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κυβέρνηση, γιατί δεν δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα, πολλών ασφαλισμένων με διαδοχική ασφάλιση, που οφείλουν ένα ποσό ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ και δεν μπορούν να βγουν ουσιαστικά στη σύνταξη ή αν βγουν θα τους παρακρατείται όλο το ποσό για την οφειλή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως καταγγέλλει στο Ε.Κ.Λάρισας ένας 70χρονος, «έχει

11 χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ και 26 χρόνια στον ΟΑΕΕ και ξανά μετά άλλες 29 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ και τώρα άνεργος και χωρίς ασφάλιση υγείας».

«Για να πάρει σύνταξη τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Κ.Λ. του ζητούν από τον ΟΑΕΕ να αποποιηθεί όλα τα ένσημα του ΙΚΑ και να πάρει την σύνταξη από τον ΟΑΕΕ, αφού όμως πληρώσει είτε εφάπαξ όλο το ποσό που οφείλει των 7 ετών (47.000 ευρώ) ή να το ρυθμίσει σε 60 δόσεις. Όμως η σύνταξη που θα πάρει θα είναι 580 ευρώ περίπου, άρα για 6-7 χρόνια δεν θα παίρνει τίποτα στο χέρι, αφού θα τα παρακρατά όλα ο ΟΑΕΕ για την εξόφληση της οφειλής του. Ο συγκεκριμένος, αλλά και πολλές ακόμα περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, εφόσον δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο, δεν μπορούν να επιβιώσουν εκ’ των πραγμάτων. Και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για αυτό το σημαντικό πρόβλημα.»

Το ΕΚΝΛ, ζητά να δίνεται μόλις κάποιος συμπληρώσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, όλη η σύνταξη για όλα τα χρόνια ασφάλισης απ’ όσα ταμεία ήταν σφαλισμένος και όχι όπως στην περίπτωση αυτή από το ένα ταμείο μόνο.

Να δοθεί η δυνατότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να γίνεται η αποπληρωμή των οφειλών στον ΟΑΕΕ και όχι να παρακρατείται όλη η σύνταξη του. Να διαγραφούν όλες οι προσαυξήσεις.

The post Λύση για την διαδοχική ασφάλιση ζητά από την κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα