Εκλάπησαν δυο προτομές από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

16:15 8/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Φτερά» έκαναν οι μπρούτζινες προτομές του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, που κοσμούσαν μέχρι πρόσφατα τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Στη θέση των προτομών έμειναν μόνο οι μαρμάρινες βάσεις τους.Οι δύο προτομές εκλάπησαν λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά. Συγκεκριμένα, η προτομή του Νίκου Καζαντζάκη κλάπηκε λίγο πριν συμπληρωθούν, εφέτος, στις 18 Φεβρουαρίου,
τα 130 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.
Οι κλέφτες αποσπούν, συνήθως, τις μπρούτζινες προτομές από τις μαρμάρινες στήλες τους για να λιώσουν το μέταλλο στα χυτήρια και να κερδίσουν χρήματα. Εκτός από αυτές που κατάφεραν να πάρουν, οι κλέφτες προσπάθησαν να ξεκολλήσουν από τις βάσεις τους και άλλες δύο προτομές –αυτές του Αντώνη Τρίτση και του Σταμάτη Κλεάνθη, που βρίσκονται μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, όμως δεν τα κατάφεραν. Έτσι, οι δύο προτομές που σώθηκαν, βρίσκονται τώρα στα εργαστήρια συντήρησης.
Όπως αποκάλυψε στη Βουλή, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, η κυβέρνηση μελετά νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα