ΕΚΛ : «Αρκετά πληρώσαμε την κρίση του κεφαλαίου»

12:42 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα έξω από το χώρο όπου θα πραγματοποιείται το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η Θεσσαλία της Επόμενης Ημέρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές επεσήμανε ότι « αρκετά πληρώσαμε την κρίση του κεφαλαίου και τις αντιλαϊκές πολιτικές – δεν θα πληρώσουμε και την ανάπτυξη του. Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα – παλεύουμε για την κάλυψη

όλων των αναγκών μας, να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, λέει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που συμφέρει τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ και γι’ αυτόν παλεύουμε.

Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση σε γερά, ταξικά προσανατολισμένα σωματεία και στους χώρους δουλειάς και του ταξικού αγώνα της εργατικής τάξης με τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στα μνημόνια και κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κυβέρνηση και συνολικά ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας προς όφελος του λαού, να αποδεσμεύσει τη χώρα από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσύρει τη χώρα από ιμπεριαλιστικές στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις και πολέμους

Μόνο έτσι θα μπορέσει η εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα να απολαύσουν τους καρπούς της δουλειάς τους και να ζήσουν μια ζωή χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός, τέτοιον προσανατολισμό πρέπει να έχει. Όλα μπορούμε να τα αλλάξουμε αν αποφασίσουμε να το κάνουμε. Η κατάσταση αυτό απαιτεί και πρέπει να το κάνουμε. Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα