Έκκληση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να παγώσουν οι αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών (video)

19:27 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σκληρή κριτική έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών, τα οποία χαρακτήρισε απαράδεκτα και επικίνδυνα και έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να παγώσει η διαδικασία αλλαγής του περιεχομένου του μαθήματος από τη φετινή σχολική χρονιά και να γίνει σοβαρός, όπως είπε, διάλογος.

Τα προγράμματα σπουδών για τα θρησκευτικά επεξεργάστηκε κοινή επιτροπή Εκκλησίας-υπουργείου Παιδείας, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή

θεολόγων, και έχουν σαφή προσανατολισμό την εξοικείωση των παιδιών με άλλες θρησκείες και δόγματα στο πλαίσιο της διαπολιτισμικότητας των σημερινών κοινωνιών.

Η πανελλήνια ένωση θεολόγων ωστόσο εκτιμά πως δημιουργούν σύγχυση και απομακρύνονται από τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αφού αναφέρθηκε στην τριετή πιλοτική εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων, χαρακτήρισε ακατανόητη την αντιδικία για ένα θέμα που είναι ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και δήλωσε ανοικτός σε διάλογο και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο, «με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων» όπως υπογραμμίζει με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα