Εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα από την Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας

12:36 12/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, διοργανώνει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας την ερχόμενη Πέμπτη 14 του μηνός στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη, με ομιλητή τον Πρέσβης της Βενεζουέλας στη χώρα μας Freddy Jesus Fernandez Torres . Οπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές :
«Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται σταδιακά άλλο ένα πραξικόπημα στην πολύπαθη Λατινική

Αμερική. Οι ΗΠΑ με την εγχώρια ολιγαρχία της Βενεζουέλας ,οι συνασπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με συμμάχους το διεθνές κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα, επιχειρούν την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο και να εγκαταστήσουν έναν μέχρι πρότινος άγνωστο αχυράνθρωπο τους τον Γκουαϊδό. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι νέα. Εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούν να ξαναποκτήσουν τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.
Θεωρούν ότι μπορούν να κλείσουν το «πρόβλημα» Βενεζουέλα και να διαμορφώσουν συνολικά τον ιδεολογικό, οικονομικό και πολιτικό χάρτη της χώρας αυτής, μαζί και ολόκληρης της λατινικής Αμερικής και να σφίξουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό στην Κούβα. Επιχειρούν να στερεώσουν την κυριαρχία ελεγχόμενων καθεστώτων προετοιμάζοντας χωρίς να το κρύβουν ένα ανοιχτό πραξικόπημα ή ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση και δεν θα είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν κάτι τέτοιο εγκαθιστώντας φασιστικά καθεστώτα . Από τη Γουατεμάλα, τη Χιλή του Αλιέντε, την επέμβαση στη Γρανάδα, τις δεκάδες απόπειρες δολοφονίας των Φ. Κάστρο , Ο. Τσάβες , Ν. Μαδούρο και τώρα στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.
Μιλάνε για το βασίλειο «του κακού ανθρώπου», ( δηλ. του Μαδούρο ) , υποστηρίζοντας ότι αν βγει αυτός από τη μέση , θα αποκατασταθούν η τάξη , η δημοκρατία και η ελευθερία. Η ίδια πάνω-κάτω συνταγή που εφαρμόστηκε για την εισβολή στο Ιράκ ( Σαντάμ), τον πόλεμο στη Λιβύη ( Καντάφι ) και τη Συρία ( Ασαντ ) όπου βλέπουμε τα αποτελέσματα …..
…..Πολλά χρόνια τώρα ακούμε και διαβάζουμε ότι στη Βενεζουέλα ο κόσμος πεινάει, ότι πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό καταπιεστικό καθεστώς, ότι το σύνολο των Βενεζουελάνων είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση και υποστηρίζουν την αντιπολίτευση. Όμως έχουν μεσολαβήσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, όπου όλοι οι διεθνείς παρατηρητές συμφώνησαν ότι ήταν δημοκρατικές και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση και την εκτόξευση τόνων προπαγάνδας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και γενικότερα από τους δυτικούς και την αστική τάξη της χώρας, το καθεστώς μένει στη θέση του….
….Αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες- ώρες για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, θεωρούμε καθήκον μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Με ξεκάθαρο τρόπο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και στο νόμιμο και δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρό της Ν. Μαδούρο»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα