Εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο

11:24 7/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

* Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ, στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Άργους Μυκηνών, ο Φώντας Δαγρές, ο Δημοσθένης Τσάμης, η Δέσποινα Γιαννακούλη και το συγκρότημα «Trikiklo of the Band» θα τραγουδήσουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στην πλατεία στο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ. Ώρα έναρξης στις 21:00 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου και οι συνδιοργανωτές φορείς, οργανώνουν τριήμερο Μνήμης «Μικρασιατικά 2018», από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018, για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και την Κυριακή 16

Σεπτεμβρίου, για την γενοκτονία των Χριστιανικών Πληθυσμών της Ανατολής από το 1912 έως το 1923.

* Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, η Χορωδία της ΕΡΤ, ερμηνεύει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Συνοδεία στο πιάνο: Θάνος Μαργέτης ,,,Διεύθυνση χορωδίας: Νεκταρία Παλέτσου
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης, που διοργανώνουν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών Ευαγγελιστρίας Nαυπλίου, Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και ο Δήμος Ναυπλίου, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος . Νεκτάριο. Η Είσοδος είναι ελεύθερη

* Με καθημερινές πολιτιστικές δραστηριότητες, συνεχίζονται στις Σπέτσες, οι εκδηλώσεις της ΄΄Αρμάτας 2018΄΄, που θα κορυφωθούν αύριο ( 9.30 μ.μ.), με την φαντασμαγορική αναπαράσταση καύσης της τουρκικής ναυαρχίδας, στο λιμάνι του νησιού .

* Μια ιδιαίτερη παράσταση θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο ( 9 μ.μ.) στο θεατράκι της Ακροναυπλίας, στο Ναύπλιο.
Θα παρουσιαστεί το εργο του Σπύρου Τζόκα ‘’ Ο κύκλος των μάταιων πράξεων΄΄, μια παράσταση ιστορικής μνήμης πάνω στη ζωή και στο έργο του Μικρασιάτη Ακροναυπλιώτη Ναπολέοντα Σουκατζίδη. Συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί ενώ η σκηνοθεσία είναι της Αγγελικής Κασόλα.

* Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών, ο Δήμος Άργους- Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ συνδιοργανώνουν πολιτιστικό διήμερο εκδηλώσεων στις Λίμνες, στην πλατεία.

• Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, η Παραδοσιακή Ορχήστρα «Μουσικό Σεργιάνι», θα παίξει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από το περιβόλι της παραδοσιακής μας μουσικής. ¨Μέλος, Λόγος, Όρχησις¨ είναι ο τίτλος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης.

• Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, ο σύλλογος Πολιτιστική Αργολική Πρόταση, θα παίξει την παράσταση «Τότε που ζούσαμε», σε σκηνοθεσία του Νικόλα Ταρατότη, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Γιώργου Μανιώτη «Το μάτς». Η είσοδος στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού διημέρου στις Λίμνες είναι ελεύθερη.

*Με το εμβληματικό έργο «Μάνα Εκάβη», ολοκληρώνεται το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», απόψε στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο ARTίκι. Ερμηνεύουν: Iωάννα Γκαβάκου (Eκάβη), Νένα Βενετσάνου (Ανδρομάχη-Κασσάνδρα σε ηχογράφηση). Είσοδος: 10€/ Φοιτητικό-Μαθητικό: 5€

* Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Πυργιωτίκων, ο Δήμος Ναυπλίου, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο πολιτιστικός σύλλογος Πυργιωτίκων, συνδιοργανώνουν την ετήσια ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους από 5 έως 95 χρονών.

σύνταξη ειδήσεων: Γ. Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα