ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

09:01 20/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Καστοριά: 18η Γιορτή Καστοριανού Ψαριού

Τη 18η Γιορτή Καστοριανού Ψαριού διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος «Απόζαρι» Καστοριάς, από σήμερα Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Ιουλίου.

Σήμερα Παρασκευή 20/07/2018 τις 18.00 θα γίνει Περιήγηση στη βορινή πλευρά της λίμνης με το ηλιακό καράβι του Δήμου Καστοριάς και με σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καστοριάς.
Στις

19.30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στον βυζαντινό ναό των Αγίων Αναργύρων και στην γύρω περιοχή του «Απόζαρι» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Και στις 21.00 θα δοθεί ροκ συναυλία με τους BLUE NOTE BAND. Το Σάββατο 21/07/2018 από τις 18.00 θα γίνει και πάλι περιήγηση στη βορεινή πλευρά της λίμνης με το ηλιακό καράβι του Δήμου Καστοριάς και με σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου. Στις 20.00 θα γίνει ενημέρωση από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Καστοριάς για το εθελοντικό πρόγραμμα «ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ», στην Πλατεία Απόζαρι από την κ.Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου.
Στις 20.30 θα διεξαχθεί διαγωνισμός στην Βόρεια Παραλία με καστοριανά καράβια, αφιερωμένος στην διάσωση της τέχνης κατασκευής του καστοριανού καραβιού με την υποστήριξη του ιστιοπλοϊκού ομίλου Καστορίας. Και στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με την Καστοριανή κομπανία.
Την Κυριακή 22/07/2018 από 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί διαγωνισμός ψαρέματος στην βόρεια παράλια και απονομή βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες.
Καστοριά: Διήμερες εκδηλώσεις στη Φωτεινή

Δημοτική βραδιά με τη Γωγώ Τσαμπά διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινής. Θα συμμετέχουν επίσης ο Βασίλης Ζαβαντίας και ο Δημήτρης Χρυσόπουλος. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ποντιακή βραδιά με τους: Πέλα Νικολαϊδου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Κούλη Τριανταφυλλίδη και Χάρη Αθανασιάδη.

Καστοριά: Εκδήλωση τον προστάτη των γουνοποιών Προφήτη Ηλία

Εκδήλωση για τη Γιορτή του Προφήτη Ηλία Προστάτη των γουνοποιών, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 ο σύλλογος «Ομόνοια» Καστοριάς και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «O Προφήτης Ηλίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ομονοίας στις 8:30 το βράδυ και περιλαμβάνει μουσική βραδιά με τον Τάσο Δούκα, τον Νίκο και την Κική Καρατζίδη. Την νοσταλγική νότα στην γιορτή θα την δώσει η κα Μαρούλα Γκαμπέση με μια όμορφη αναδρομή στο παρελθόν.

Καστοριά: Εκδήλωση για τον Προφήτη Ηλία στη Διποταμία

Εκδήλωση για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Διποταμίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Κώστας Πουτακίδης στο ποντιακό πρόγραμμα και η Μάρω στο λαϊκό και δημοτικό τραγούδι μαζί με τον Πασχάλη Κοκκινόπουλο στο κλαρίνο.

Καστοριά: Διήμερες εκδηλώσεις στη Μεσοποταμία

Διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 ο Αθλητικός Σύλλογος «Αστραπή» Μεσοποταμίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Μεσοποταμίας και περιλαμβάνουν και τις δύο ημέρες γλέντι με Ποντιακό Πρόγραμμα.

Καστοριά: «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» φιλοξενείται στο Αρχοντικό Μπασάρα στην Καστοριά. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 25 Ιουλίου και είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος τέσσερις φωτογράφοι: από την Τουρκία, την Пολωνία, την Σερβία και την Ρωσία. Οι τέσσερις φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω. Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Καστοριάς, η Βυζαντινή Οικουμένη και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιοανατολικών Σπουδών της Σχολής Ανώτατων Σπουδών του Παρισιού, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα