Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

13:21 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κάθε τιμή και λαμπρότητα ετοιμάζεται να γιορτάσει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προσκαλώντας και όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Εκτός από την καθιερωμένη παρέλαση, έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα αντάξιο της επετείου της Επανάστασης του 1821 και της μνήμης των αγωνιστών της ελευθερίας. Αυτό ξεκινά την παραμονή του εορτασμού της ιστορικής επετείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης για να κορυφωθεί

με την καθιερωμένη παρέλαση.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού περιλαμβάνει την επετειακή εκδήλωση που θα παρουσιάσει η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών (Παρασκευή 24 Μαρτίου, 7:30μ.μ. – Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης, Βενιζέλου 72). Μαζί με το χρονικό για τον μεγάλο ξεσηκωμό, θα ερμηνευτούν παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια για την ατέλειωτη νύχτα της σκλαβιάς και τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Κουβακλή, με σολίστ τους Χρήστο Στόικο και Μαρία Κουβακλή και στο πιάνο τον Πάνο Κοσμίδη.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το Σάββατο, ο εορτασμός ξεκινά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης, με την επίσημη δοξολογία (10:30 π.μ.), συνεχίζεται στο μνημείο της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τον πανηγυρικό της ημέρας, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων (11:30 π.μ.) και ολοκληρώνεται στη λεωφόρο Ανδρέα Γ. Παπανδρέου (Νεάπολη) με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων, μελών νομικών προσώπων και συλλόγων του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα