Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το Μάη του 1936

19:40 11/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, αλλά και με διαδήλωση, οργανώνει αφιέρωμα στο Μάη του 1936 η πολιτική οργάνωση Ο.Κ.Δ.Ε.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Μάη

στις 19:00, στη Νομική (αιθ. Παπαρηγόπουλου, είσοδος από οδ. Σόλωνος), θα γίνει η εκδήλωση της Αθήνας, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 13 Μάη, στις 18:30 στο «Αναγνωστήριο», οδός Ι. Καβύρη. Για το Σάββατο έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση συγκέντρωσης και διαδήλωσης μνήμης στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 στη συμβολή των οδών Εγνατία με Βενιζέλου.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: «H εξέγερση του 1936 μας θυμίζει την ίδια αναγκαιότητα που πλανάται πάνω από το εργατικό κίνημα, σήμερα όπως και τότε: για δυναμικούς εργατικούς αγώνες και εξεγέρσεις. Μας θυμίζει ακόμα όμως την αναγκαιότητα για την οικοδόμηση μιας ισχυρής επαναστατικής δύναμης, ικανής να συγκρουστεί σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, ιδεολογικά και πρακτικά, με το κεφάλαιο, τους μνημονιακούς παλιούς και νέους, το κράτος τους, τους τοκογλύφους και τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα