Έκαστος στο είδος του και η Κομοτηνή στους καφέδες

20:42 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι διαρκής και επίπονος» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφεπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας Ιωάννης Μαυρίδης μιλώντας για την καθημερινότητα των 100 και πλέων καφεπωλών της Κομοτηνής.

Καφεπώλες που το τελευταίο χρονικό διάστημα έρχονται αντιμέτωποι με συνεχείς καταγγελίες πολιτών για διάφορους λόγους κι αφορμές. «Η ηχορύπανση δεν είναι πια η αιτία των παραπόνων, ούτε η τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς αυτά περιορίζονται στο χώρο που προβλέπεται στις άδειες. Οι καταγγελίες είναι ποικίλου περιεχομένου και η ιδιομορφία του κόσμου είναι μια «ασύμμετρη απειλή»

για μας» δηλώνει και πάλι ο κος Μαυρίδης.

«Θα πρέπει να κάνουν υπομονή» συμβουλεύει τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Συλλόγου κάνοντας λόγο για πληθώρα καφέ και μεγάλο ανταγωνισμό κι αυτό στέκεται μια επιπλέον αιτία για την πτώση στον τζίρο. «Ο κόσμος είναι πολύ σφιγμένος, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Κάνοντας υπομονή προσδοκούμε ότι το Καλοκαίρι θα κυλήσει ομαλά» δηλώνει αναφερόμενος στα καφέ που εξακολουθούν ακόμη και στα χρόνια τις Κρίσης να συγκαταλέγονται στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν κόσμο. «Υπάρχουν επιχειρήσεις καφέ που απασχολούν ακόμη και 30 άτομα κι άλλες, όπου εργάζονται ένας-δύο» διευκρινίζει.

Όσον αφορά στο κόστος ενοικίασης των καταστημάτων ο κος Μαυρίδης κάνει λόγο για «συμμόρφωση» της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών στις νέες συνθήκες. «Στο κέντρο εξακολουθούν τα ενοίκια να είναι υψηλά, αλλά στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν ότι έχουν αλλάξει πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα