Έκανε το χρέος του και προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ (highlights)

23:44 12/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρός, ουσιαστικός και αποτελεσματικός ήταν ο ΠΑΟΚ που νίκησε με 2-0 την Μπόεμιανς με και πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Conference League, καθώς ανέτρεψε το σε βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα στην Ιρλανδία.

Ο Σβαμπ στο 4’ και ο Μπίσεσβαρ στο 28’ πέτυχαν τα τέρματα του ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ τον νικητή από το ζευγάρι Χιμπέρνιαν-Ριέκα με πρώτο ματς

την ερχόμενη Πέμπτη 19/8 και τη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (26/8).

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΟΚ βάζοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ άκανε γέμισμα στη περιοχή και ο Σβαμπ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ γλύτωσε στο 15’ όταν ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έφερε τη μπάλα προς το τέρμα και χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη που έδιωξε σε κόρνερ για να αποσοβήσει το αυτογκόλ. Η Μποέμιανς αναθάρρησε και δύο λεπτά αργότερα (17’) απείλησε με τον Μπάκλεϊ που σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ημίωρου (28’) ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μπίσεσβαρ [που αξιοποίησε τη μπαλιά στον κενό χώρο του Ελ Καντουρί και πλάσαρε για το 2-0 βάζοντας πλέον τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Στο 34’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε γκολ αλλά δεν μέτρησε ποτέ όταν ο Ελ Καντουρί σούταρε έξω από τη περιοχή η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, χτύπησε στο έδαφος αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Τελευταία φάση για τα πρώτα 45’ η πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Ελ Καντουρί όταν ο Ζίφκοβιτς βρέθηκε στη περιοχή, άδειασε τον αντίπαλο του   μοίρασε στον Μαροκινό που από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Μποέμιανς προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, αφού έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ. Οι Ιρλανδοί, είχαν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις, μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη.

Στο 57» ήρθε η πρώτη φάση για την Μποέμιανς, με ένα εξαιρετικό σουτ του Κουτ, με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ, πέφτοντας καταπληκτικά στην δεξιά γωνία του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Μποέμιανς απείλησε ξανά, με κεφαλιά του Κέλι, που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Λίγο αργότερα, στο 64» ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ να απειλήσει. Ο Αντελίνο Βιερίνια επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγα εκατοστά έξω από το οριζόντιο δοκάρι του  Τάλμποτ.

Για περίπου 20 λεπτά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να παγώσει το ρυθμό, μιας και είχε το πολυπόθητο σκορ πρόκρισης. Μέχρι και το 87» το παιχνίδι δεν είχε φάση, μέχρι την στιγμή που ο Σβιντέρσκι έχασε ένα ασύλληπτο τετ α τετ για να κάνει το 3-0 και να «κλειδώσει» την πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Στο 94, η Μποέμιανς με τον Γοούρντ έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού πρακτικά σε κενή εστία ο επιθετικός των Ιρλανδών αστόχησε σε κενό τέρμα, μη μπορώντας να βρει σωστά την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά που απέμεναν, ο ΠΑΟΚ κράτησε μπάλα και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την επόμενη φάση των προκριματικών του Europa Conference League.

ΔΙΑIΤΗΤΗΣ: Βαινμπέργκερ

ΚΑΡΤΕΣ: Eλ Καντουρί, Μούργκ, Εσίτι, Μπάκλεϊ, Κόρνβαλ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σβιντέρσκι).

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λαιόνς (86′ Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντενόι, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Έκανε το χρέος του και προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ (highlights) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα