Έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας σε Περιφέρεια και Δήμο

09:08 26/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα και στον Δήμο Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμόπληκτων.

Αρχικά ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο Σάμου, κατευθύνθηκαν προς την Περιφερειακή Ενότητα όπου και συνάντησαν τον Αντιπεριφεριάρχη Βασίλη Πανουράκη ζητώντας να λυθούν τα προβλήματα στέγασης και μετακίνησης όλων των μαθητών.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο όπου δεν κατάφεραν να βρουν τον Δήμαρχο η τους αντιδημάρχους.

Τα μέλη της επιτροπής

σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από την πανδημία. Δεν προχώρησε σε μειώσεις μαθητών ανά τμήμα, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, σε τακτικά και μαζικά τεστ, σε στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της επίσης, όπως και των δήμων και της περιφέρειας, που στη Σάμο υπάρχουν παιδιά που δεν πάνε ακόμη σχολείο λόγω ζημιών που προκάλεσε ο φονικός σεισμός γιατί δεν έχουν σταλεί οι αναγκαίες προκατασκευασμένες αίθουσες, δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκείς, ασφαλείς και κατάλληλες αίθουσες για την προσωρινή μετεγκατάσταση, συγκοινωνίες για την μετακίνησή όλων των παιδιών».

Τα αιτήματα τους είναι:

Να έρθουν εδώ και τώρα προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, παίρνοντας υπόψη η ανάγκη για 15μελή τμήματα.

Να δρομολογηθούν λύσεις για την επισκευή των σχολείων και για τη ανέγερση νέων σχολικών και σύγχρονων μονάδων για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) με ευθύνη του κράτους.

Να λυθεί άμεσα το μεταφορικό πρόβλημα όλων των μαθητών πχ Παλαιοκάστρου, Χώρας, Μαραθοκάμπου με μίσθωση των απαραίτητων οχημάτων.

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.

Τακτικά και δωρεάν τεστ σε όλους.

 

 

 

 

The post Έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας σε Περιφέρεια και Δήμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκαναν, Περιφέρεια, Δήμο,ekanan, perifereia, dimo