ΕΙΝΚΥΛ: Στο 20% μειώθηκαν τα τακτικά χειρουργεία στο ΓΝΛ λόγω Covid 19

21:42 9/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Γενι,κού Νοσοκομείου Λάρισας, την Πέμπτη, 12/11/2020, στις 10:00 πμ, πραγματοποιεί η ΕΙΝΚΥΛ στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης ΠΟΕΔΗΝΟΕΝΓΕ για την κατάσταση στα Νοσοκομεία.

Στο σχετικό κάλεσμα ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το εγκαταλελειμμένο δημόσιο σύστημα υγείας με τις δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, με 2.500 περίπου λιγότερους

μόνιμους εργαζόμενους, κατά 131 εκατομ. ευρώ χαμηλότερη χρηματοδότηση σε σχέση με πέρυσι και με αριθμό κλινών ΜΕΘ που αντιστοιχούν στο 1/3 των πάγιων αναγκών της χώρας σε ομαλές υγειονομικές συνθήκες χωρίς πανδημία, καλείται να ανταπεξέλθει σε ακραίες καταστάσεις υγειονομικής κρίσης.

Στο Γ.Ν. Λάρισας μόνον κάποια κλινικά Τμήματα διατηρούν επιλεκτική δραστηριότητα που απευθύνεται σε μη COVID-19 νοσηρότητα, και τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί στο 20%.

Η προσθήκη επί πλέον κλινών ΜΕΘ για COVID-19 στο ΓΝΛ επιβάλλει την εκ των ενόντων εξυπηρέτηση των αναγκών με το ίδιο αριθμητικά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με εσωτερικές μετακινήσεις, αδιαφορώντας για την τήρηση των πρωτοκόλλων στοιχειώδους ασφάλειας.
Το Γ.Ν. Λάρισας πλέον έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ασφαλούς νοσηλείας περισσότερων ασθενών και μετατροπής επί πλέον κλινών σε κλίνες περίθαλψης αρρώστων με COVID-19.
Απαιτείται να διατεθεί άμεσα επί πλέον προσωπικό σε όλες τις περιπτώσεις που αναπτύσσονται νέες κλίνες COVID-19 με κεντρικό σχεδιασμό και αναλογική κατανομή στα Νοσοκομεία βάσει των δυνατοτήτων τους».
Η ΕΙΝΚΥΛ, ζητά:
· Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και στα Κ.Υ.
· Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών.
· Άμεση ένταξη όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου και του 404 Γ.Σ.Ν. Λάρισας.
· Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς αποζημίωση και άλλου είδους προνόμια.
· Ένταξη ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ.α.

·

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα