Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 4-10-2016

12:02 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Δευτέρα Τρίτη στη Θράκη ο Μάρκος Μπόλαρης

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρη για την Πέμπτη στην Ξάνθη και σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα ο κ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί Ξάνθη και Ροδόπη την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί μονάδες παραγωγής και μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα.

Σύσκεψη και

Ομάδα Εργασίας για τον τομέα του γάλακτος
και των προϊόντων του

Συνάντηση εργασίας είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου με τους φορείς που εκπροσωπούν τον τομέα του γάλακτος και των προϊόντων του.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει ο κλάδος, αλλά και την αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούνται στο διεθνές περιβάλλον για εμβληματικά προϊόντα όπως η φέτα και το γιαούρτι.
Αποφασίστηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα, η οποία, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει τη σκοπιμότητα και τις προοπτικές δημιουργίας Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στον κλάδο.

Στροφή στο ποιοτικό βαμβάκι και με …βούλα υπουργική

Με Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη, αποτυπώνεται η στροφή της βαμβακοκαλλιέργειας προς την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος με στόχο την προμήθεια της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας με εξαιρετική πρώτη ύλη, τις εξαγωγές στις απαιτητικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες και για αύξηση των εμπορικών τιμών παραγωγού. Συγκεκριμένα, η απόφαση, αναφέρεται στη νέα Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος η οποία στοχεύει μέσω της λειτουργίας της να συμβάλλει στην αλλαγή κατεύθυνσης στη βαμβακοκαλλιέργεια και στην ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου προϊόντος. Ο σκοπός αυτός ενισχύεται από την πρόβλεψη της απόφασης για θεσμική στρατηγική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης & Τυποποίησης του Βάμβακος με την Διεπαγγελματική. Μέσω αυτής της συνέργειας στο τέλος Ιανουαρίου κάθε έτους η Διεπαγγελματική θα προδιαγράφει τους παραγωγικούς και ποιοτικούς στόχους της χρονιάς και οι παραγωγοί θα είναι ενήμεροι για τα ποιοτικά δεδομένα των σποροπαραγόμενων ποικιλιών βάμβακος στην Ελλάδα.

Κόμματα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης.
«Η επέτειος της 4ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί την αρχή της ελευθερίας για την περιοχή και τον νομό. Ο εορτασμός τέτοιων σημαντικών ιστορικών γεγονότων είναι ευκαιρία για να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και την ελευθερία ως κατακτημένο αγαθό αλλά και διακύβευμα κάθε εποχής. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός αναβιώνουν επικίνδυνα , η Ιστορία μπορεί να διδάξει τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης για την 4η Οκτωβρίου

Επίσης από την πλευρά της Νομαρχιακή της ΝΔ Ξάνθης, με μήνυμά της επισημαίνει πως,
«Η σημερινή επέτειος αποτελεί την καλύτερη υπενθύμιση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ότι οι εθνικές επιδιώξεις, όσο δυσθεώρητα ανεκπλήρωτες και να φαντάζουν, απαλλαγμένες από τον καιροσκοπισμό και την δημαγωγία, σε κλίμα εθνικής σύμπνοιας και ομόνοιας μπορούν να επιτευχθούν προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών».

Επαγγελματίες-Οικονομία

Αναβολή Εκδήλωσης της 9ης Οκτωβρίου 2016 από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης και Περιφερείας

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης και Περιφερείας αναβάλλει τη προγραμματισμένη εκδήλωση για την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, με κεντρικούς ομιλητές τον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιο Καββαθά, για τον επόμενο μήνα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της.

Παραιτήθηκε ο Γεώργιος Μπατζακίδης από το Αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης και Περιφερείας

Με ανακοίνωση του παραιτήθηκε ο Γεώργιος Μπατζακίδης από το Αξίωμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης και Περιφερείας καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Όραμά μου ήταν, είναι κι εξακολουθεί η Ξάνθη να προοδεύει και να φτάνει ψηλά εκεί που της αξίζει να είναι. Δυστυχώς, όμως, επικρατεί εδώ κι πολλά χρόνια μια «αρρωστημένη» πολιτική κατάσταση, η οποία σε συνδυασμό με μια μικρή μερίδα του τοπικού τύπου αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτού του τόπου και αυτής της πόλης.
ΛΟΓΩ Αξιών και Αρχών που με διέπουν ως άνθρωπο και ΛΟΓΩ της ιδιοσυγκρασίας μου ως άτομο με ανιδιοτελή διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ΔΕ ΣΥΝΑΔΕΙ η οντότητά μου με αυτού του είδους τη «νοσηρή» πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη» , τονίζει καταλήγοντας ο κ. Μπατζακίδης.

Συνδικαλιστικά

Συνέδριο ΑΔΕΔΥ για την οικονομική αυτοτέλεια των τμημάτων

Πρόταση τροποποίησης του Καταστατικού της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη θεσμική θωράκιση και την κατοχύρωση της οικονομικής αυτοτέλειας των Νομαρχιακών Τμημάτων κατατέθηκε από 25 Συνέδρους στη Συνδιάσκεψη που διοργανώθηκε από την ΑΔΕΔΥ. Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή των Προεδρείων και εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών –Μελών της ΑΔΕΔΥ και των Προεδρείων των Νομαρχιακών της Τμημάτων. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για τη διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων από τα Νομαρχιακά Τμήματα το ερχόμενο διάστημα με σκοπό την ενημέρωση για τα ζητήματα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας.

Κοινωνία

Γιορτή των ΚΑΠΗ για την ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής οργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό της« Παγκόσμιας Ημέρας Τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη .(3χλμ Κομοτηνής –Αλεξ/λης).

Σύλλογοι

Φιλοζωϊκή: «Επώνυμες καταγγελίες χωρίς φόβο στην Αστυνομία»

Έκκληση για να κάνει επώνυμες καταγγελίες ο κόσμος για βασανισμό ή και απόπειρες δηλητηριάσεων ζώων στην Αστυνομία, απηύθυνε το μέλος της Ζωοφιλικής Κομοτηνής, Ελένη Δημοσθένους, μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, που είναι σήμερα.
ΕΠι πλέον η κ. Δημοσθένους πρόσθεσε πως θα πρέπει να εμβολιασθούν και τοποθετηθούν ειδικοί ανιχνευτές στους σκύλους συντροφιάς και στα κυνηγόσκυλα, καθώς αν βρεθεί κάποιο ζώο μετά από έλεγχο, μπορούν να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα. Έκκληση επίσης απηύθυνε και για την υγιεινή συμπεριφορά των ιδιοκτητών των ζώων στην καθημερινή τους βόλτα στους δρόμους της πόλης, με τη συλλογή των περιττωμάτων των ζώων.

Πολιτισμός

Ο κινηματογράφος των δημιουργών στη ΦΕΧ

Ο κινηματογραφικός Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον Αμπάς Κιαροστάμι. Σε αυτό το πλαίσιο η ΦΕΧ κάνει ένα αφιέρωμα στον Ιρανό μαέστρο του κινηματογράφου Αμπάς Κιαροστάμι 4, 11, 18, 25 Οκτωβρίου [21.00] στο Λαογραφικό.

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Κίνησης

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης τον Οκτώβριο.
Σήμερα στις8.00 μ.μ. συγκαλείται η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ για να οργανώσει το φετινό της πρόγραμμα. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από τις 6.30 – 7.30 μ.μ. το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών. Την ίδια μέρα στις οκτώ αφιέρωμα στον σουηδικό κινηματογράφο σε συνεργασία με τη σουηδική πρεσβεία και προβολή της ταινίας «Η νεαρή Σοφί Μπελλ».

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ξανθη, νέα, ελλαδα, συριζα, μνήμη, μισαλλοδοξία, νοδε, νεα δημοκρατια, σαμαρας, γσεβεε, προσφορες, ΑΔΕΔΥ, αθηνα, συμμετοχή, καπη, ερα, φεχ, ομαδα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, τελη ταξινομησης, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ελενη, ημερομήνια, μνήμη, αστυνομια, γσεβεε, θρακη, καθημερινη, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, σημερινη, υλη, αυξηση, αξιζει, ατομο, βαμβακι, γιαουρτι, δευτερα, διαστημα, δυστυχως, δηλωσεις, ευη, ευκαιρια, ελευθερια, ενημερωση, εποχη, ερα, ετων, ζωων, ζωο, ιδια, η στροφη, καπη, κλιμα, μαεστρο, μισαλλοδοξία, νοδε, ξενοδοχειο, ομαδα, οκτω, οκτωβριος, οφελος, παιδια, πεμπτη, περιβαλλον, συγκεκριμενα, συμμετοχή, τεως, τριτη, φετα, φεχ, φτανει, χρηστος, εξαγωγες, ιδιαιτερα, κινηματογραφος, κυριακη, πληροφοριες, υγειας
Τυχαία Θέματα