Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 10-04-2018

09:53 10/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκκλησία

Κατάνυξη και Λαμπρότητα γιορτάσθηκε το Πάσχα

Με Κατάνυξη και Λαμπρότητα γιορτάστηκε η Λαμπρή στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με σύμμαχο τον καλό καιρό κυρίως τη δεύτερη μέρα του Πάσχα!
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι Εκκλησίες ήταν γεμάτες από πιστούς που παρακολούθησαν τις Ακολουθίες του Νυμφίου, τη Σταύρωση, τα Πάθη, την Αποκαθήλωση και την ελπιδοφόρα Ανάσταση του Κυρίου! Παράλληλα τήρησαν τα έθιμα της βαφής

των αυγών, της παρασκευής των τσουρεκιών κ.α.
Για πρώτη φορά φέτος τελέσθηκαν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και στην Ιερά Μονή του Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλυβίτου στο Παπίκιο Όρος.

Aνάσταση στην Ξάνθη

Με τη συμμετοχή πιστών από τον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης έγινε το βράδυ του Σαββάτου η τελετή της Ανάστασης στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.
Προηγήθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στο ναό και στη συνέχεια, η πομπή με τους ιερείς, τους επίσημους και τους πιστούς, έφτασε στην κεντρική πλατεία, συνοδεία αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δ΄Σώματος Στρατού.

Πιο φθηνός κατά δύο ευρώ ο φετινός οβελίας

Aγόρασαν φθηνότερα από τους κτηνοτρόφους και πούλησαν κατά δυο ευρώ φθηνότερα τα αμνοερίφια οι κρεοπώλες της Ροδόπης. Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο των κρεοπωλών Αλέξανδρο Τρίχα και φέτος οι καταναλωτές της Ροδόπης αγόρασαν ντόπια κρέατα και συγκεκριμένα 7,5 ευρώ το αρνάκι γάλακτος από 9,5 που πωλούνταν πέρισυ και 8 ευρώ το κατσικάκι από 10 ευρώ που πωλούνταν την περσινή περίοδο.
Ωστόσο φέτος δεν είχαμε τόσο μεγάλη ζήτηση επισημαίνει ο κ Τρίχας, καθώς αρκετοί καταναλωτές ψώνισαν από τα πολυκαταστήματα.
Κάτι ακόμη που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι φέτος και οι Βούλγαροι αγόρασαν ελληνικά αμνοερίφια καθώς οι τιμές τους ήταν χαμηλές σε σχέση με τα βουλγάρικα.

Κυβέρνηση-Πολιτική

Παρατηρητήριο ελέγχου των εξαγγελιών στα περιφερειακά συνέδρια

Μηχανισμό ελέγχου και υλοποίησης αυτών που εξαγγέλλονται στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια έχει συστήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυβέρνηση επιδιώκει, μέσα από το παρατηρητήριο, να καταδείξει ότι υπάρχει «επόμενη ημέρα» μετά τα συνέδρια. Το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο, διανύει ήδη τα πρώτα του «βήματα» συμφώνα με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα.
Το παρατηρητήριο, είναι μια κλειστή πλατφόρμα, στην οποίαν έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση από τον υπολογιστή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος -υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο κ. Βερναρδάκης.
Στην πλατφόρμα, «ανεβαίνουν» όλες οι πολιτικές που εξαγγέλλονται από το βήμα των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν ανέβει 509 πολιτικές προς υλοποίηση. Από αυτές, 495 αφορούν κυβερνητικές δράσεις, ενώ οι υπόλοιπες είναι νομοθετήματα (Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές αποφάσεις, )
«Πρωταθλητές» υλοποίησης είναι οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 35,8%, η Δυτική Ελλάδα με 30,7% και η Θεσσαλία με 24,1%.

Κόμματα

Ευριπίδης Στυλιανίδης :«Η Τουρκία ζει στη φυλακή της γεωγραφίας της, όπου επιδιώκει να φυλακίσει και την Ελλάδα»

«Η Ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε, από την αρχή το θέμα, και έδειξε ότι έχει καθόλου καλά μελετημένη την τουρκική διπλωματία».
Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας για το ζήτημα που έχει προκύψει με την κράτηση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.
Ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς ,εάν είναι αισιόδοξος για θετική έκβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα απαντά ότι «είναι λάθος διαπραγματευτικά αυτού του είδους οι προεκτιμήσεις» και υποστηρίζει πως «κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης Ερντογάν, είναι να ρίξει, και σε αυτό το θέμα, «οθωμανικό χαστούκι» με σκοπό να εδραιώσει το ρόλο της Τουρκίας ως ισότιμης περιφερειακής δύναμης».
Αναφερόμενος στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι «η Τουρκία ζει στη φυλακή της γεωγραφία της, στην οποία, επιχειρεί τις τελευταίες δεκαετίες να εγκλωβίσει και την Ελλάδα».
Μιλώντας για την ανάγκη Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο πρώην υπουργός σημείωσε πως «η πρώτη μεγάλη ανάγκη είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα», ωστόσο πιστεύει ότι «αν πάρα ταύτα ανοίξει το θέμα, η ΝΔ δεν μπορεί να απουσιάζει».

Πρωτογενής Τομέας

«Σταύρωση» παράκτιων αλιέων με αθέμιτο ανταγωνισμό, από Τούρκους
Για αθέμιτο ανταγωνισμό διαμαρτύρονται οι παράκτιοι Αλιείς της ΑΜ-Θ, καθώς οι Τούρκοι συνάδελφοί τους, χρησιμοποιούν επιθετικές πρακτικές για την αλιεία, μια δεν τους δεσμεύει η κοινοτική οδηγία της ΕΕ, που ισχύει και στοχεύει στην βιωσιμότητα της αλιείας.
« Εμείς είμαστε νόμιμοι και τηρούμε την ευρωπαϊκή οδηγία, ως προς το μήκος των σκαφών και τα υπόλοιπα αλιευτικά εργαλεία, που σαφώς είναι μικρότερης κλίμακας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αλιεύουμε μεγάλες ποσότητες σε αντίθεση με τους Τούρκους αλιείς».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ το μέλος των παράκτιων αλιέων ΑΜ-Θ, Νίκος Μπουρκέλης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η Ελλάδα κάνει εισαγωγή αλιευμάτων από την Τουρκία, τα οποία έχουν αλιευθεί με τρόπους παράνομους για τις χώρες της ΕΕ.
Οι αλιείς ζητούν να παρέμβει η ΕΕ με συστάσεις στην Τουρκία και η Ελλάδα να μην κάνει εισαγωγές αυτών των αλιευμάτων.
Επι πλέον ζητούν την καλύτερη ενεργοποίηση του ΙΝΑΛΕ, ως προς ελέγχους στη θάλασσα και στην κατασκευή των κατάλληλων υποδομών.
Τέλος ο κ. Μπουρκέλης κάλεσε αλιείς και αρχές να συνεννοηθούν για την επίλυση του μεγάλου θέματος με τα πλαστικά δοχεία στη θάλασσα για την αλίευση χταποδιού.

“Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων”ύψους 38 εκατ. Ευρώ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, εξέδωσε απόφαση σχετική με τη “Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων”, του Υπομέτρου «ενίσχυση για γεωργοπεριβαλλοντικές και κλιματικές υποχρεώσεις.
Καλούνται οι υποψήφιοι δικαιούχοι, κάτοχοι ζωικού κεφαλαίου αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, να υποβάλλουν αίτημα πληρωμής μέσω της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, τόσο στην ενότητα «Μέτρα/Δράσεις», όπως και στην ενότητα, «ζωικές εκμεταλλεύσεις», όπου επιλέγεται η φυλή του ζωϊκού κεφαλαίου, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, προκειμένου, να τύχουν καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης για το έτος 2018.
Νέα ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στην πρόσκληση της βιολογικής κτηνοτροφίας
Επίσης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας, πραγματοποιείται το διάστημα έως και Παρασκευή 20/04/2018.

Απογοήτευση ομάδας Βερύκοκκο-παραγωγών της Θράκης

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητεί η Ομάδα Βερύκοκκου της Ροδόπης, καθώς οι φετινές καιρικές συνθήκες δεν τους βοήθησαν , με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση.
Το 2016, νέοι της Ροδόπης ενώθηκαν και αποφάσισαν να συνεργαστούν για να φέρουν την καλλιέργεια του βερύκοκκου στην Θράκη.
Κατάφεραν να εγκαταστήσουν περίπου 110 στρέμματα με βερυκοκκιές, γεμάτοι αισιοδοξία και θετικές προοπτικές.
Ωστόσο, οι συνεχείς βροχοπτώσεις, τα σκαμπανεβάσματα τον θερμοκρασιών αλλά και η χαλαζόπτωση έφεραν τα δέντρα και τους παραγωγούς σε δύσκολη κατάσταση με την ανθοφορία να καταστρέφεται και την καρποφορία να είναι σχεδόν ανύπαρκτη…
Αρκετοί από αυτούς που αποτελούν την ομάδα, είναι προβληματισμένοι και σκέφτονται να επιστρέψουν και πάλι στις παλιές καλλιέργειες, αν δεν δοθεί η κατάλληλη βοήθεια από τον ΕΛΓΑ και την Πολιτεία.

Επιμελητήρια

Ανακοίνωση του ΕΒΕ Ξάνθης για την 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2018

Το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συμμετάσχουν στην 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2018» προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αναπτύξουν δημιουργικές επιχειρηματικές επαφές.
Η Έκθεση θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΑΜ-Θ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Η διοργάνωση, την οποία και αυτή τη χρονιά έχουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης από κοινού με την HELEXPO ΔΕΘ –, έχει ως βασική κατεύθυνση τον αγροδιατροφικό τομέα και δίνεται έμφαση στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και την καινοτομία.

ΔΠΘ

«Άμεση δράση» με 5ψήφιο νούμερο από το ΔΠΘ

Τη «γραμμή έκτακτης ανάγκης» που θα ενεργοποιείται με την κλήση του πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 11314 από οποιοδήποτε τηλέφωνο, ενεργοποιεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στη γραμμή μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε θέλει να αναφέρει ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης εντός των χώρων των πανεπιστημιουπόλεων και βρίσκεται στην περιοχή της Θράκης. Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση αυτού που καλεί, θα ενεργοποιείται ο αντίστοιχος λήπτης της γραμμής. Έτσι, για όσους καλούν από την περιοχή της Ξάνθης θα ανταποκρίνεται ο υπεύθυνος του κεντρικού φυλακίου (προκατ) στην Ξάνθη, για όσους καλούν από Κομοτηνή ο υπεύθυνος του κεντρικού φυλακίου στην πύλη Α΄(πρυτανεία) και για όσους καλούν από την περιοχή του Έβρου (Ορεστιάδα-Αλεξανδρούπολη) θα ανταποκρίνεται ο υπεύθυνος του κεντρικού φυλακίου της Ιατρικής Σχολής.

Υγεία

Το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Ξάνθη

Το 2ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της περιφέρειας ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί ι στις 19 και 20 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη.
Το συνέδριο απευθύνεται στους περισσότερους από 800 φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας
Στόχος του συνεδρίου είναι να ενισχύσει την επιστημονική υπόσταση του φαρμακοποιού, να αναδείξει τον ρόλο του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να προβάλλει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Αυτοδιοίκηση

Την αντίθεση τους και δράσεις ενάντια στα λατομεία προτείνουν οι Πολίτες για την Ξάνθη

Με νέα τους παρέμβαση οι Πολίτες για την Ξάνθη και ο επικεφαλής Νίκος Ανταμπούφης τοποθετούνται για τα λατομεία στα Κομνηνά και εκφράζουν την αντίθεσή τους, καλώντας το δήμο να αναλάβει δράσεις για να εκφραστούν οι λόγοι της αντίδρασης.
Παράλληλα, ασκούν και κριτική στην πρόεδρο της ΕΠΖ Αλεξία Γκιρτζίκη σχετικά με τη μακροσκελή δημόσια δήλωσή της και το εμπρόθεσμο της γνωστοποίησης της γνωμοδότησης, ενώ απαντούν εμμέσως στη δημοτική αρχή για την «αποφασιστικότητα» που συνοδεύει τις αντιρρήσεις της τελευταίας ως προς τη δημιουργία λατομείων.

Έκκληση για εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας

O Δήμος Κομοτηνής μέσω της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, απευθύνει έκκληση στους Δημότες της πόλης, να εφαρμόζουν τον κανονισμό καθαριότητας, μέχρις ότου ανακτήσει το προσωπικό της η υπηρεσία και αναλάβουν εργασία οι επιτυχόντες του σχετικού διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα, γίνεται έκκληση στους πολίτες, να πετούν τα απορρίμματα με λογική συχνότητα, πάντα δεμένα σε σακούλες και να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά, χόρτα κ.λ.π χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την υπηρεσία.
Οι πολίτες, θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2531022810 για να διευθετήσουν οποιοδήποτε σχετικό με την καθαριότητα πρόβλημα και είμαστε σίγουροι, ότι από κοινού, θα κρατήσουμε τον Δήμο μας καθαρό, όπως αρμόζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

Εκκλησία

Γιορτάζει σήμερα το Εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ στον Πολύανθο

Στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ στον Πολύανθο χοροστατεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, συνεχίζοντας στις γιορτές του Πάσχα την περιοδεία του σε όλες τις Εκκλησίες της Ροδόπης.
Εκεί στον Πολύανθο ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ετοιμάζει και δεξίωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, αλλά και του πλήθους των πιστών που συρρέουν στο εξωκκλήσι, καθώς είναι το μοναδικό στο νομό.

Σύλλογοι

Μικροί και Μεγάλοι θριάμβευσαν στις Αυγομαχίες Θρυλορίου

Πραγματοποιήθηκαν φέτος την ημέρα του Πάσχα οι Αυγομαχίες στο Θρυλόριο, που είναι το σήμα κατατεθέν παραδοσιακό έθιμο της Λαμπρής για την ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης!
Το έθιμο έχει τις ρίζες του στον Πόντο και συνεχίζει να είναι ζωντανό πάνω από 15 χρόνια στον οικισμό Ποντίων Θρυλορίου, που το διοργανώνει ο τοπικπός Πολιτιστικός όμιλος.
Στις Αυγομαχίες παίρνουν μέρος μικροί και μεγάλοι με αυγά κότας, τα οποία έχει ελέγξει από πριν η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί με σκοπό την διασφάλιση της διαφάνειας και τον περιορισμό των κρουσμάτων αθέμιτου ανταγωνισμού και νοθείας.
Εδώ και ένα μήνα οι Αυγομάχοι σαρώνουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προς αναζήτηση των πιο γερών αυγών, τα οποία τα διαπιστώνουν από το θόρυβο που κάνουν χτυπώντας τη μύτη του αυγού στα δόντια τους.
Επόμενο ραντεβού των Αυγομάχων οι Περιφερειακές Αυγομαχίες, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου στη Λεκάνη Καβάλας.

Πολιτισμός

Για εμφανίσεις στο Εξωτερικό ετοιμάζεται η παράσταση Peace Talk
Η παράσταση Peace Talk, μετά την αποθέωση που γνώρισε, σε πόλεις της ΑΜ-Θ, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Θήβα, ετοιμάζεται για εμφανίσεις στο εξωτερικό.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, η συγγραφέας και σκηνοθέτης Χριστιάνα Λαμπρινίδη, που είχε τη σύλληψη, τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία, τόνισε πως η Κομοτηνή παρέδωσε «μαθήματα» πολυπολιτισμικότητας, συμφιλίωσης των λαών και Ειρήνης, σε μια Αθήνα που μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές κοινότητες ανθρώπων, αλλά δεν ζει το κλίμα της συνύπαρξης της Κομοτηνής.
Υπενθυμίζεται πως την παράσταση«Peace talk – αποτελούν γυναίκες, Χριστιανές και Μουσουλμάνες, που μίλησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, για τη ζωή, τους φόβους, τη συμφιλίωση και τις αλήθειες τους, σε μια πολιτισμική και κοινωνική παρέμβαση που εξυμνεί την ισότητα, την αλήθεια και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Παράσταση «Γρανάδα», του Γ. Καλαβριανού

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία της
με την Eταιρεία Θεάτρου Sforaris (των επιτυχημένων παραστάσεων:
Γιοι και Κόρες, Αβελάρδος και Ελοΐζα) ,παρουσιάζει στην Κομοτηνή το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού,

«ΓΡΑΝΑΔΑ»
το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου,
στις 9 το βράδυ, στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/κης ταξιδεύει στην Ξάνθη

Το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/κης ταξιδεύει στην Ξάνθη
από Παρασκευή 27 έως & Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 [18.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ πιστή στο ραντεβού φιλοξενεί και φέτος ταινίες Ελλήνων δημιουργών.
Πληροφορίες αναλυτικό πρόγραμμα: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης Τηλ.: 25410 25421

Από της εκδόσεις Σπανίδη η νέα ποιητική συλλογή του Ξανθιώτη Σαλή Ιλιάζ

Εκδόθηκε η νέα ποιητική συλλογή του Ξανθιώτη Σαλή Ιλιάζ από την Γενισέα από της εκδόσεις Σπανίδη με τον τίτλο: ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ…ΣΥΝΕΧΕΙΑ!- ΔΙΧΩΣ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ…ΚΑΤΑΛΗΞΗ !
Η νέα του αυτή ποιητική κατάθεση συνοδεύεται και από ψηφιακό δίσκο ήχου που περιλαμβάνει τις μουσικές καταγραφές του.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη 32χρονου για κλοπές σε ΙΧ

Τρία αυτοκίνητα διέρρηξε ένας 32χρονος στην Ξάνθη τις τελευταίες μέρες ο 32χρονος διαρρήκτης που συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και αφαίρεσε από το εσωτερικό των δύο αυτοκίνητων , ένα ράδιο-CD και διάφορα έγγραφα.

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Ξάνθη

Ολοσχερώς καταστράφηκε μια μονοκατοικία στην οδό Χρυσοστόμου στην Ξάνθη την Κυριακή του Πάσχα.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και ακολουθήθηκε από σοβαρή έκρηξη, πιθανόν από φιάλη αερίου.
Eπί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα και αρκετοί πυροσβέστες που περιόρισαν τη φωτιά αισθητά και την επέκταση της στις διπλανές κατοικίες, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή.

Αθλητική Ενημέρωση

Διακρίσεις μαθητών της Ξάνθης στους σχολικούς σκακιστικούς αγώνες στην Ξάνθη

Δέκα μαθητές και μαθήτριες από την Ξάνθη συμμετείχαν στο 30ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2018 και στο 16o Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2018 που διεξήχθησαν από 31/03 έως 02/04 στο Περιστέρι Αττικής σημειώνοντας, στο σύνολό τους, πολύ καλές και εξαιρετικά ελπιδοφόρες για το Ξανθιώτικο σκάκι επιδόσεις στις κατηγορίες τους!
Στην Ε’ δημ. διακρίθηκε ο Αναγνωστόπουλος Βασίλειος που κατέλαβε την 4η θέση με 7/9 βαθμούς ενώ στην Γ’ δημ. διακρίθηκε η Μανιάτη Κωνσταντίνα που κατέλαβε την 4η θέση στα κορίτσια με 6,5/9 βαθμούς (σε ισοβαθμία με το τρίτο κορίτσι) και έλαβαν τιμητικά διπλώματα διάκρισης!
Συμμετείχαν επίσης οι: Καλαϊτζής Ιωάννης (Α’ δημ.), Προφέτης Αλέξανδρος (Α΄ δημ.), Μήλιου Πηνελόπη (Ε’ δημ.), Λάσκαρης Αθανάσιος (ΣΤ’ δημ.), Μουρκάκης Ιωάννης (Γ’ γυμ.), Γεωργιάδης Νικόλαος (Α’ λυκ.).
Ο Σ.Ο. Ξάνθης συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας για τη συμμετοχή και τις προσπάθειες που κατέβαλαν στην τελική φάση των Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων καθώς επίσης και την ομάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης (Λάσκαρης Αθανάσιος, Μπρούσας Λύσσανδρος, Τσούτσας Φίλιππος, Μήλιου Πηνελόπη) που συμμετείχε για πρώτη φορά στην τελική φάση των Ομαδικών Σχολικών Πρωταθλημάτων και κατετάγη 22η (!) σε σύνολο 64 δημοτικών σχολείων από όλη την επικράτεια!

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εν λόγω, αλέξης τσίπρας, πασχα, ανάσταση, ξανθη, συμμετοχή, τσιπρας, δραγασάκης, ελλαδα, νεα δημοκρατια, αοζ, συνταγμα, βιωσιμότητα, νέα, δραση, ελγα, εβε, μαΐου, helexpo, ΔΕΘ, προκατ, κομοτηνη, αμθ, προβάλλει, peace, θεσσαλονικη, αθηνα, συλληψεις, θεατρο, δηπεθε, τηλ, γνωση, βομβα mall, φιάλη, περιστερι, σχολεια, ert, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ελγα αποζημιωσεις, Τελετή Λήξης, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, δραγασάκης, αλέξης τσίπρας, φεστιβαλ ντοκιμαντερ, ημερομήνια, δημοκριτειο, χωρες, το θεμα, αυτοκινητα, βημα, γνωση, ελγα, εμπορικη, εργασια, εργαλεια, θαλασσα, θεμα, θηβα, θρακη, ντοκιμαντερ, πηνελοπη, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ραδιο, ταινιες, τηλεφωνο, το βημα, ωρα, αυγα, αγωνες, αισιοδοξια, αξιζει, αλεξια, αλιεια, αμθ, ανάσταση, αρνακι, βιωσιμότητα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεωγραφια, γινεται, δεντρα, δευτερα, διαστημα, δημος, δηπεθε, δηλωση, δοθει, δοντια, δοχεια, δικτυο, δυτικη ελλαδα, δυτικη, εβε, εγινε, εγγραφα, εθιμα, εθιμο, ευρω, υπαρχει, εκβαση, εκθεση, εκμεταλλευση, εκρηξη, εν λόγω, εξωστρεφεια, ερντογαν, ετος, ζωη, ζωων, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, η τελετη, θεσσαλια, ιστορικο, εκδοσεις, κυβερνηση, κλιμα, κυριακη του πασχα, λαθος, λεσχη, μαΐου, μακεδονια, μαξιμου, μηκος, μυτη, ξενοδοχειο, προβάλλει, ομαδα, παντα, ομιλος, ορος, οχηματα, πιστη, πλαστικα, πολιτεια, προβληματα, ραντεβου, ραφαηλ, ρολο, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συλλογοι, συχνοτητα, τηλ, τουρκια, φυλακη, υλοποιηση, φεστιβαλ, φιάλη, φορα, ψηφιακο, ιωαννης, εφαρμογη, εκκλησιες, ελληνικα, εμφανισεις, εμφαση, ευριπιδης, helexpo, υπουργειο, κληση, κορες, κωνσταντινα, κυριακη, peace, σημα, υγειας
Τυχαία Θέματα