Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνή 27 Ιούνη 2016

10:24 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευρωβουλή

Ένα καφενείο στην Ευρωβουλή

Ξεκινά σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ένα Καφενείο Γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» που διοργανώνει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου για την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά από δράσεις που έχει ήδη αναλάβει

ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόκειται να συνεχίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, με στόχο την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία της χώρας. «Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων επιχειρήσεων με εξαιρετικό και καινοτόμο προσανατολισμό και πρέπει να τις βοηθήσουμε προκειμένου να ξεκινήσουν τις εξαγωγές» δήλωσε ο ίδιος.

Πρωτογενής Τομέας

Τρέχουν οι προτάσεις για τοπική Ανάπτυξη

Εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση που αφορά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο: του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και Δημόσιας Δαπάνης 322 εκ ευρώ.
Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), βασισμένη στην «από κάτω προς τα επάνω» προσέγγιση, αποτελεί μια μέθοδο σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, με τη συμμετοχή των εταίρων σε τοπικό επίπεδο.

Υγεία

Κομοτηνή: Στο δρόμο της απεξάρτησης

Ογδόντα άνθρωποι από τη Ροδόπη και την Ξάνθη αναζητούν τις υπηρεσίες της θεραπευτικής Μονάδας Υποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής λαμβάνοντας υποκατάστατο. Από το 2012 μέχρι σήμερα που ξεκίνησε να λειτουργεί έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 200 εξαρτημένους.
Όπως εξηγεί η Μάγδα Κατσικίδου, ψυχίατρος και υπεύθυνη της θεραπευτικής Μονάδας Υποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, σκοπός του Προγράμματος είναι η χορήγηση του υποκατάστατου με απώτερο στόχο την απεξάρτηση, αν και, όπως σημειώνει, και η επιτυχία της μείωσης της βλάβης είναι πολύ σημαντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα