Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:33 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η αποστολή του δήμου
Ταλαιπωρημένη αλλά και ικανοποιημένη επέστρεψε από την Τουρκία το βράδυ του Σαββάτου, η αποστολή του δήμου Καβάλας που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την υποστήριξη του αιτήματος ένταξης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τη χαρά της επιτυχίας της πολύχρονης προσπάθειας διαδέχθηκε η αγωνία, αφού τα μέλη της αποστολής εγκλωβίστηκαν μέσα στο λεωφορείο που τα μετέφερε, την ώρα της εξέλιξης

του πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, στο ξενοδοχείο τους.

Καβάλα: Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων
Στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO εισέρχεται ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων, μετά την έγκριση της υποψηφιότητας νωρίς το απόγευμα (Παρασκευή) στην Κωνσταντινούπολη.
Η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης δύο φορές ρώτησε αν υπάρχουν παρατήσεις ή ενστάσεις επί της υποψηφιότητα χωρίς να υπάρξει καμία αντίρρηση. Η επίσημη ελληνική υποψηφιότητα των Φιλίππων ήταν η μοναδική που πέρασε χωρίς να υπάρξει καμία παρατήρηση.
«Η επίτευξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή και την ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του δήμου μας» δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ανέφερε ότι η Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού επιβάλλεται να χρηματοδοτήσουν αυτή την προσπάθεια καθώς χρειάζεται να γίνουν έργα που θα αναδείξουν τους Φιλίππους με κυρίαρχο την ενοποίηση του χώρου μετά την κατάργηση του οδικού δικτύου.

Δράμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα