Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:30 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών
«Θα κάνουμε μια πραγματική αποκέντρωση που θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου, αναχαιτίζοντας τις διαδημοτικές και διαπεριφερειακές ανισότητες που υπάρχουν» δήλωσε χθες το απόγευμα, από την Καβάλα, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Νωρίτερα

ο κ. Κουρουμπλής είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό των προσφύγων στην περιοχή Εσκί Καπού στο Χαλκερό, όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης από τον υπεύθυνο του στρατού, τη δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ συνομίλησε και με τους ίδιους. Άκουσε δε τα αιτήματά τους, με βασικότερο αυτό της μεταφοράς τους σε καλύτερο χώρο. Όπως δήλωσε ο υπουργός, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, καταβάλλεται προσπάθεια για να βρεθεί καλύτερος χώρος.

Καβάλα: Πρωτοβουλία πολιτών για την ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων
Την ανάγκη μεταφοράς των Προσφύγων σε χώρο με πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ζήτησαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Για Την Μετεγκατάσταση Των Προσφύγων». Η δικηγόρος, Ευγενία Παπαναστασίου τόνισε ότι στην Καβάλα που έχει δυο άδεια νοσοκομεία, άδεια στρατόπεδα, άδειες καπναποθήκες, άδεια εργοστάσια, επιλέχθηκε ένας χώρος που βρίσκεται στην μέση του πουθενά για την φιλοξενία των προσφύγων. Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Για Την Μετεγκατάσταση Των Προσφύγων» θα παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Τρίτη για να παρουσιάσει τις θέσεις της.

Καβάλα: Δωρεά σε κράνη για την Τροχαία
Τέσσερα κράνη παρέδωσε χθες η Εργοανάπτυξη Α.Ε. στην Τροχαία Καβάλας. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της υπηρεσίας που έχει έλλειψη σε κράνη για την ομάδα ΔΙΑΣ. Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος σημείωσε πως παρά την οικονομική στενότητα η οποία ταλαιπωρεί όλη την Ελλάδα και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εξασφαλίστηκε ένα μικρό ποσό που μπορούσε να διατεθεί από μέρους της Εργοανάπτυξης Α.Ε. για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και το Τμήμα Τροχαίας.

Καβάλα: «Λευκή Νύχτα»
Σήμερα (Παρασκευή) θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», μία πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας που στηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το Επιμελητήριο και το Δήμο Καβάλας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στον κέντρο της πόλης από τις 6 περίπου το απόγευμα με συναυλίες και άλλα δρώμενα ενώ η αγορά θα λειτουργήσει μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Τα Σύνολα Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και του Ωδείου Νεαπόλεως Καβάλας συμπράττουν, έπειτα από τις διακρίσεις που απέσπασαν στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην κατηγορία «Σύνολο Κιθάρας», και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας» με μια κοινή συναυλία στις 8 το βράδυ στην πλατεία Καπνεργάτη.

Δράμα: Οινογνωσία… παντού
«Γιορτή αγοράς» θα πραγματοποιηθεί και στη Δράμα απόψε (Παρασκευή) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2016. Το κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί και θα γεμίσει με μουσικά συγκροτήματα και διάφορα happenings. Η αγορά θα λειτουργήσει μέχρι τις 21.30.
Η κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας και έχει τίτλο, «Στην υγεία μας/ Πίνουμε κρασί…και το εννοούμε»/

Δράμα: Επίσκεψη του ο προέδρου της «Εθνικής Ενότητας»
Την Δράμα θα επισκεφθεί αυτό το Σάββατο (28 Μαΐου) ο πρόεδρος της «Εθνικής Ενότητας», Γεώργιος Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο επί 16 έτη πρόεδρος του ΛΑΟΣ, θα εγκαινιάσει το απόγευμα τα γραφεία της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής και θα μιλήσει, αμέσως μετά, σε κεντρική ανοιχτή εκδήλωση.

Καβάλα: Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολόγων
Στην Καβάλα πραγματοποιείται το 38ο επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Βιολογικών Επιστημών σε συνεργασία με την ΠΑΜΘ / ΠΕ Καβάλας και με θέμα «Οι σύγχρονες τάσεις των βιολογικών επιστημών στην κοινωνία».
Μεταξύ των σκοπών του συνεδρίου είναι να ενημερωθεί όλη η τοπική κοινωνία για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που αφορούν όλους, όπως οι εγκεφαλικοί νόσοι και η καταστροφή του περιβάλλοντος και της βιοποικοιλότητας. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Ν.Μάρτης» της Π.Ε. Καβάλας, ανοικτή ομιλία για το κοινό στις με θέμα τη Νόσο Alzheimer: ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ,ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ και στη συνέχεια Μαθήματα προστασίας και διαχείρισης από έναν τόπο σπάνιας βιοποικιλότητας όπως το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Σουφλίου :

Καβάλα: Εθελοντική αιμοδοσία
Την 55η κατά σειρά αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» σήμερα και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Στην προσπάθεια, φιλοξενείται στην Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας, συμμετέχουν άλλοι 9 σύλλογοι.

Θάσος: Εθελοντικός καθαρισμός στη Σκάλα Πρίνου
Εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Σκάλας Πρίνου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Νέων Θάσου την Κυριακή 29 Μαΐου, ξεκινώντας από τον πέτρινο μόλο και τερματίζοντας στο παλιό γήπεδο στο Δασύλλιο. Ώρα συνάντησης για τους εθελοντές είναι 12 το μεσημέρι.

Δράμα: Γιορτή λουλουδιών
Την 25η Γιορτή Λουλουδιών διοργανώνει ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο και ανθοκαλλιεργητές της Δράμας. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί αύριο Σάββατο στον Δημοτικό Κήπο Δράμας στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Καβάλα: Εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα
Ο Όμιλος Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, οργανώνει επετειακή εκδήλωση – διάλεξη στην Δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας αύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ με ομιλήτρια, την καθηγήτρια βυζαντινής φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Μαρία Τζιάτζη-Παπαγιάννη και θέμα «Η άλωση της Πόλης και οι αλλοιώσεις των πολλών: παραλληλισμοί και αντιθέσεις». Θα ακολουθήσει η επίδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, με την ευκαιρία λήξης του προγράμματος με θέμα «Ας μιλήσουμε τα Ελληνικά καλύτερα» που οργανώνει και προσφέρει δωρεάν ο Όμιλος για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αλλοδαπούς και παλιννοστούντες ομογενείς.

Καβάλα: Ερασιτεχνικές παραστάσεις στο «Αντιγόνη Βαλάκου»
Την ιδιαίτερη παράσταση «Άγρυπνο Κώμα» της Γιούλης Αποκατανίδου, παρουσιάζει σήμερα (Παρασκευή) το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ημέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου» στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Η παράσταση ξεκινά στις 9 το βράδυ και είναι ανοικτή για το κοινό.
Την Κυριακή, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, η θεατρική ομάδα «Χ-οδός» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη …» σε διασκευή-σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή και κείμενα Θωμά Κοροβίνη, Νικόλα Γαβριήλ Πεντζίκη, Νίκο Μπακόλα, Λεωνίδα Ζησιάδη, Κυριάκο Αθανασιάδη.

Καβάλα: Πανελλήνιο πρωτάθλημα παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών με την επωνυμία «MAXIBASKETBALL 2016» διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου (19.00΄), το Σάββατο 28 Μαΐου (17.00΄) και την Κυριακή 29 Μαΐου (10.00’) στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», Ποταμουδίων και Αμυγδαλεώνα. Συμμετέχουν στην κατηγορία 40+ δέκα ομάδες και στην κατηγορία 50+ τέσσερις ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Νωρίς το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

The post Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας appeared first on ert.gr.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καβαλα, εταιρεία, διασ, ελλαδα, δραμα, μαΐου, καρατζαφερης, ΛΑΟΣ, alzheimer, ιουνίου, δηπεθε, θεατρο, ert, υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, κοινωνια, αυτοδιοικηση, δημοκριτειο, αδεια, αθλητικα, αιμοδοσια, δωρεαν, θεμα, θρακη, κρανη, μουσικη, πλαισιο, υγεια, ωρα, ert.gr, αγορα, αλωση, αλωση της πολης, βραδυ, βρισκεται, γαβριηλ, γηπεδο, γραφεια, διασ, δημος, δηπεθε, δηπεθε καβαλας, δηλωσεις, δρωμενα, ευγενια, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, ελλειψη, εσωτερικων, εταιρεία, ετη, ομιλια, κελσιου, λεσχη, λογο, μαΐου, μακεδονια, μικρο, μαρια, νικο, νοσοκομεια, ομαδα, ομιλος, παθολογια, πρινου, πρωι, σαββατο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, συλλογοι, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, τροχαια, φεστιβαλ, alzheimer, μποφορ, δημοτικα, ελληνικα, εθνικο, γιορτη, ιουνίου, κειμενα, κηπο, κυριακη, ομαδες, πληροφοριες, θερμοκρασια, θεσεις, θωμα
Τυχαία Θέματα