Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:26 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο για τα Β.Φ.Λ.
Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη για την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας στους εργαζόμενους της λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας (ELFE). «Το πρόβλημα των λιπασμάτων είναι πρόβλημα όλης της πόλης» είναι το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου.
Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στα αιτήματα των εργαζόμενων της ELFE

(ΒΦΛ) και καταγγέλλει τους σχεδιασμούς της εταιρείας για μείωση των μισθών, των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Καλεί εργαζόμενους άνεργους, συνταξιούχους να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασής του στους εργαζόμενους του εργοστασίου συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο.
Επίσης, με ανακοίνωση τους η ΓΣΕΕ, το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. δηλώνουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων και την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
Στο μεταξύ, με εκπρόσωπο της διοίκησης της Βιομηχανίας θα έχει σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης για να ενημερωθεί αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει από πλευράς της Βιομηχανίας με τους εργαζόμενους. Ο Διευθυντής της Βιομηχανίας, Νίκος Μπεχράκης διαμήνυσε στον κ. Τσατσούλη ότι οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στον ΟΜΕΔ για επιδιαιτησία και ως εκ τούτου αν δεν αποσύρουν αυτή την αίτηση δεν μπορούν να έρθουν σε απευθείας διάλογο. Ο κ. Τσατσούλης σημείωσε ότι πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές για να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

Καβάλα: Νέα διανομή τροφίμων από το δήμο Καβάλας
Τρίτη διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα ειδών οπωροπωλείου θα πραγματοποιήσει ο δήμος Καβάλας από σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου έως Πέμπτη 19 Μαΐου από τις 9 το πρωί με 1:30 το μεσημέρι. Σημεία διανομής είναι οι κεντρικές αποθήκες του δήμου στο στρατόπεδο Κωτσάλου και το παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων.

Καβάλα: Οι Γιατροί του Κόσμου στο Δήμο Νέστου
Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου, με το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παιδιάτρους, νοσηλευτές και διοικητικούς, θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Χρυσοχωρίου Νέστου για εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών και Ρομά. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Τα εμβόλια είναι δωρεά της Περιφέρειας Α.Μ.Θ και των Γιατρών του Κόσμου.

Καβάλα: Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας
Έως τις 31 Μαΐου θα διαρκέσουν, στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, οι εγγραφές για την Α΄ Γυμνασίου της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017. Οι γονείς ή κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να φοιτήσει το παιδί τους σε αυτό πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την καταθέσουν στο Μουσικό Σχολείο ή στο Δημοτικό φοίτησης του παιδιού. Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν την αίτηση μέσω φαξ στο 2510 247195.

Καβάλα: Δράσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει αυτή την Τετάρτη (18 Μαΐου) στην Καβάλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Η διοργάνωση με την ονομασία «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και η θέση του στη σημερινή ζωή της πόλης» θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Μουσείου στις 7:30 το απόγευμα. Περιλαμβάνει παρουσίαση posters με προτάσεις από μέλη του Συλλόγου και συζήτηση για το θέμα του εορτασμού, προβολή ταινίας μικρού μήκους και μουσική παράσταση από ομάδα μαθητών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρύσανθου Γιαννικόπουλου. Να σημειωθεί ότι την ημέρα του εορτασμού η είσοδος είναι ελεύθερη στα δημόσια Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Καβάλα: «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου»
Τις «Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου» διοργανώνει και φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού από σήμερα Τρίτη 17 Μαϊου έως τις 31 Μαϊου, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
Πρόκειται για ένα θεσμό με τόπο συνάντησης το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, όπου ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες παρουσιάζουν τις δουλειές τους, για τελευταία φορά, στο κοινό. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8 το βράδυ.
Την αυλαία των παραστάσεων ανοίγει απόψε η ομάδα Άνω Θρώσκω με το έργο «Ο Τρωικός Πόλεμος δεν θα γίνει ποτέ».

Καβάλα: Έκθεση ζωγραφικής
Ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καβάλας, πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια έκθεση ζωγραφικής του στην αίθουσα καπναποθήκης της Πλατείας Καπνεργάτη, έως την Παρασκευή 20 Μαΐου, όπου θα εκτεθούν τα έργα των μελών του συλλόγου, παιδιών και ενηλίκων. Οι ώρες λειτουργίας είναι από 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Καβάλα: «Φλαντρώ» στη Χρυσούπολη
Το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής Νέστου παρουσιάζει το έργο του Παντελή Χορν »Φλαντρώ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσομπανόπουλου από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στη Χρυσούπολη.
Παίζουν οι Νικολέτα Βονικάκη, Δάφνη Σεμίζογλου, Κόνη Δραμπάλα, Αγλαϊα Δομινάρη και Μαρία Σωτηριάδου.

Καβάλα: Ανοιξιάτικη μουσική βραδιά
Ο Ροταριανός Όμιλος Καβάλας Νεάπολις και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας συνδιοργανώνουν την Παρασκευή, 20η Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Μουσείο της Καβάλας, μουσική βραδιά με τραγούδια Μάνου Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Θα τραγουδήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, γιατρός, Βαγγέλης Καμπουρίδης, θα τον συνοδέψουν στα πλήκτρα, ο μαέστρος Τάσος Καλαφάτης και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, μηχανικός Διαμαντής Καρακατσάνης.

Καβάλα: Ρεσιτάλ για φλάουτο και κιθάρα
Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με δύο εξέχοντες Καβαλιώτες καλλιτέχνες: τον φλαουτίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκο Νικόπουλο και τον κιθαρίστα Νίκο Ζάρκο παρουσιάζει το Σάββατο 21 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Σονάτες και Σονατίνες για φλάουτο και κιθάρα». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Χορωδιακή συνάντηση
Την 3η Χορωδιακή Συνάντηση διοργανώνει η Θρακική Εστία Καβάλας το Σάββατο 21 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν η Δημοτική Χορωδία Δήμου Θάσου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ν. Μαρμαρά καθώς και η Χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Άστατος καιρός
Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

The post Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα