Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:24 3/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλας – Θάσου από τις δύο πορθμειακές γραμμές παρά την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

** Αύριο Τρίτη θα εκδικαστεί οι υπόθεση των 56 αιρετών του Δήμου Παγγαίου για την πρόσληψη των συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας. Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

**

Νέα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας ορίζεται η Μαρία Φραντζεσκάκη. Πρόεδρος στο Νομικό πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Τουλκίδης.
** Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με θέμα την κατάσταση των ζωονόσων στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του πρώην Δήμου Ορεινού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 π.μ. Στη σύσκεψη, η οποία θα συνέλθει υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, θα συμμετέχουν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ, Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Λεωνίδας Καστανάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

** Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και ο Δήμος Θάσου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέα δεδομένα στον Τουρισμό – Οι ευκαιρίες και οι απειλές για τη Θάσο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Καλογερικό στο Λιμένα Θάσου.

** Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενέκρινε την χρηματοδότηση της β’ φάσης των εργασιών για το αρχαίο θέατρο Θάσου, έργο που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Ένα έργο τεράστιας σημασίας για το νησί και τον Δήμο Θάσου συνολικά. Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτήν την εξέλιξη καθώς μεταξύ άλλων προβλέπεται οι παλιές ξύλινες κερκίδες του θεάτρου να αντικατασταθούν από λευκό μάρμαρο Θάσου.

** Διευρυμένη σύσκεψη ενόψει των κινητοποιήσεων στη Δ.Ε.Θ. οργανώνει η ΑΔΕΔΥ Δράμας με τις διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και τους εκλέκτορες που συμμετείχαν στις εκλογές του Ιουνίου 2018. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Δράμας. Θα παρευρεθεί το μέλος της Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωάννης Μετόκης.

** Εντωμεταξύ η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Δράμας συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα. Η αναχώρηση των λεωφορείων από την πόλη της Δράμας θα γίνει στις 2.30 ο μεσημέρι πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

** Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει και το ΠΑΜΕ Καβάλας. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 3.00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Κήπο.

** Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα λειτουργήσει κατά το νέο εκπαιδευτικό έτος πρώτο και τρίτο Χειμερινό Εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και 14 Σεπτεμβρίου 2018 στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. (Πρώην Σανατόριο) καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

** Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του, θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 2 μετά το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού EuroGOOS, Δρ Glenn Nolan συνοδευόμενος από τον καθηγητή του Δ.Π.Θ. Γεώργιο Συλαίο, στο πλαίσιο του 1ου Μεσογειακού Θερινού Σχολείου του έργου ODYSSEA, στην Νέα Καρβάλη.

** Το ερευνητικό έργο ODYSSEA που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Horizon 2020 και συντονίζεται από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει στο παραδοσιακό χωριό του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη Καβάλας το 1ο Μεσογειακό Θερινό Σχολείο με τίτλο «Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία για την Επιστήμη, τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία». Το Θερινό Σχολείο θα ξεκινήσει σήμερα στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

** Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (31 Αυγούστου 2018), στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 36χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εκβίαση σε βάρος 23χρονου ημεδαπού. Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 36χρονος κατηγορείται επίσης για αντίσταση και κατοχή ναρκωτικών, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

** Την μόνιμη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει παρουσιάζει στο αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας ο Σύνδεσμος Φίλων Γράμματών και Τεχνών Καβάλας συμμετέχοντας στο 4ο Φεστιβάλ Via Egnatia. Η συλλογή απαρτίζεται από 27 λιθογραφίες του Γιώργου Σικελιώτη και 23 έργα διαφόρων καλλιτεχνών όπως του Παναγιώτη Τέτση, του Κώστα Γραμματόπουλου, του Παύλου Μοσχίδη κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο.

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα βορειοανατολικά έως 5 με σταδιακή εξασθένιση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο Τρίτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα