Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:58 27/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Την αντιπαράθεση μεταξύ δήμου Καβάλας και αστικού ΚΤΕΛ για τις στάσεις των λεωφορείων προκαλούν οι διαμαρτυρίες των πολιτών για την κατάστασή τους μέσα στην πόλη. «Δεν είναι αρμοδιότητα του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας η συντήρηση των 125 στάσεων που βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά του Δήμου Καβάλας» δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης ο πρόεδρος του φορέα, Γιάννης Χαλεπιάδης.
Αντιθέτως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Καλανταρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, υποστήριξε

ότι οι στάσεις συντηρούνται από το ΚΤΕΛ το οποίο διαχειρίζεται και τις διαφημίσεις και εκτίμησε ότι η κατάσταση έχει προκληθεί λόγω 25 στάσεων τις οποίες είχε αναλάβει ιδιώτης.
«Με καλή θέληση και με γνώμονα τον συμφέρον των πολιτών θα βρούμε λύση» υποστήριξε.

** Άτυπη επίσκεψη της τομεάρχη πολιτισμού της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη στην Καβάλα. Παρακολούθησε την παράσταση «Ήλεκτρα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, όπου συναντήθηκε με τη δήμαρχο Καβάλας. Δυσαρέσκεια από στελέχη της ΝΔ για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή.

** Είκοσι πέντε (25) συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών έχει προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία που έχουν κατανεμηθεί, μεταξύ άλλων, και στις Διευθύνσεις της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Πρόκειται για συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ., γεγονός που θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των υπηρεσιών συνοριακού ελέγχου. Στη χρήση των συσκευών αυτών ήδη εκπαιδεύτηκαν 25 αστυνομικοί.

** Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το περασμένο Σάββατο από τη θαλάσσια περιοχή Πρίνου στη Θάσο, ένας 74χρονος αλλοδαπός. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

** Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, την Παρασκευή, σε βάρος του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού ιστιοφόρου σκάφους ”SAMSON III” σημαίας Βρετανίας. Συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε διαδικτυακή διαφήμιση υπηρεσιών εκναύλωσης του εν λόγω ιδιωτικού σκάφους αναψυχής, κατά παράβαση του νόμου για τα τουριστικά σκάφη.

** Συνεργασία και φέτος του δήμου Δράμας με τους συλλόγους φροντιστηρίων εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών για δωρεάν μαθήματα υποστηρικτικής διδασκαλίας ή ξένων γλωσσών σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.

** Ο συνοικιακός σύλλογος Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας θα πραγματοποιήσει το ενδέκατο λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς, λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα στον υπαίθριο χώρο του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

** Σε μια σόλο παράσταση, με διασκευές ρεμπέτικων τραγουδιών θα εμφανιστεί ο Δημήτρης Μυστακίδης, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, σήμερα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, στις 9 το βράδυ, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στον Φάρο της Παναγίας. Σ’ αυτή του τη δουλειά ο Δημήτρης Μυστακίδης αναβιώνει ξεχασμένα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα από τους Έλληνες μετανάστες μουσικούς όπως οι Γιώργο Κατσαρό και Κώστας Δούσας.

** Την μόνιμη συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει παρουσιάζει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ συμμετέχοντας στο 4ο Φεστιβάλ Via Egnatia. Η συλλογή απαρτίζεται από 27 λιθογραφίες του Γιώργου Σικελιώτη και 23 έργα διαφόρων καλλιτεχνών όπως ο Παναγιώτης Τέτσης,
ο Κώστας Γραμματόπουλος, ο Παύλος Μοσχίδης κ.ά.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 31/08 στις 8.30 το βράδυ στο αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Φεστιβάλ χρωμάτων θα πραγματοποιήσουν και φέτος, στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, οι εθελοντές της ομάδας Action Team. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, «ντύνονται» με οικολογικά χρώματα και περιλαμβάνουν εργαστήρια, εκθέσεις, δραστηριότητες και συναυλία με τους Locomondo. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο δήμος Καβάλας.

** Νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις αυξημένες με ασθενείς βροχές αναμένονται αύριο στην περιοχή. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα