Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:15 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Αύξηση σε ποσοστό 12,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 παρουσίασε τον Ιούλιο η κίνηση στο Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Αφίχθησαν συνολικά 59.627 τουρίστες ενώ αύξηση καταγράφηκε και στον αριθμό των πτήσεων με 448 πτήσεις από 21 κράτη.

** Τρία σύμφωνα συνεργασίας προέκυψαν από τις επαφές του δήμου Καβάλας με την περιοχή Nevsky της Αγίας Πετρούπολης. Καβαλιώτικη αποστολή ταξίδεψε πρόσφατα στη Ρωσία, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στο Δήμο Καβάλας ο Δήμος Nevsky

της Αγίας Πετρούπολης, σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι». Τα δύο σύμφωνα συνεργασίας αφορούν τον τομέα του πολιτισμού και το τρίτο την εκπαίδευση.

** Παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών seatruck, έγιναν από το δήμο Καβάλας σε Περιγιάλι και Καλαμίτσα με εργασίες επιδιόρθωσης και βελτίωσης των ξύλινων διαδρόμων προς το μηχανισμό, βάψιμο αποδυτηρίων, καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης επαναχρωματίσθηκαν οι θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και προστέθηκαν δύο ακόμη στο Περιγιάλι (συνολικά πλέον υπάρχουν τρεις), όπως και επιπλέον δύο στην Καλαμίτσα (στενό Όστρια).

** Παρέμβαση της υπηρεσίας Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας έγινε στα δασύλλια της περιοχής του Αγίου Λουκά, με την παρουσία κατοίκων, αλλά και εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

** Ανακοινώθηκαν οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες του στελέχους ασφαλείας προσώπων και υποδομών, διασώστη- πληρώματος ασθενοφόρου, τεχνικού αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, τεχνικού τουριστικών μονάδων, γραφιστικής εντύπου και ζωγραφικής τέχνης.

** Στη Δράμα, εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρημάτων από κατάστημα, που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα. Κατηγορούνται δύο γυναίκες ηλικίας 61 και 50 ετών οι οποίες είχαν πάει στο κατάστημα και είχαν ζητήσει από την υπάλληλο να τους ανταλλάξει χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας. Κατά την ανταλλαγή οι δύο γυναίκες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

** Σε παραλιακή περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια. Κατασχέθηκαν 1.574 είδη παρεμπορίου και συγκεκριμένα βραχιόλια, δαχτυλίδια, κρεμαστά λαιμού και σκουλαρίκια.

** Στη Νέα Πέραμο και Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινά μπαζάρ το «Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της στήριξης του δύσκολου έργου του. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του Οργανισμού καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές. Το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού θα βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Περάμου την προσεχή Κυριακή (11 Αυγούστου) από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυκτα και στις 19 Αυγούστου στον πεζόδρομο της Νέας Ηρακλείτσας, τις ίδιες ώρες.

** Στην Πετρούσα Δράμας θα πραγματοποιηθεί (από 22 έως 30 Αυγούστου) το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “Diversifi3D”, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βιωματικής και μη τυπικής μάθησης, που φέρνει κοντά την Πολιτιστική Κληρονομιά με την τεχνολογία 3D printing. Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την προϊστορία και την τέχνη της βραχογραφίας, θα παρουσιάσουν τα ευρήματα από διαφορετικές χώρες, θα συγκρίνουν τις μορφές της τέχνης και θα επισκεφθούν τις προϊστορικές βραχογραφίες του Κρυονερίου και του Παγγαίου. Στη συνέχεια θα περάσουν από βιωματική εκπαίδευση στην φωτογραφία, σχεδίαση και εκτύπωση σε 3D προϊστορικών ειδωλίων και εργαλείων. Στο τέλος, θα γίνει μια έκθεση με προϊστορικές βραχογραφίες, ειδώλια και εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας εκτυπωτές 3D.

** Συνεχίζεται απόψε στο Καρνάγιο της Καβάλας η παράσταση «Βάρδα Μπένε», μία παραγωγή του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων που αφορά τη ζωή των Αιγυπτίων αλιεργατών στην περιοχή αλλά και την καταστροφή των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών. Δραματουργική επεξεργασία / Κείμενο παράστασης / Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά. Για όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν μία θέση στις 3 sold out παραστάσεις, το Φεστιβάλ Φιλίππων ανακοινώνει την πραγματοποίηση μιας ακόμη – τελευταίας – παράστασης, απόψε, 9/8, στις 11 το βράδυ.

** Με θέμα: «100 χρόνια από τη Γενοκτονία: Εγκλήματα παρελθόντος – Δράσεις μέλλοντος» θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στην Προσοτσάνη Δράμας η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η επίσημη έναρξη της Πανελλήνιας Συνάντησης.

** Ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού «Ο Υψηλάντης» και η Ποδοσφαιρική Ομάδα Άρης Ζυγού διοργανώνουν το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, στις 9 το βράδυ, στο Γήπεδο του χωριού, τον ετήσιο καλοκαιρινό χορό τους με πλούσιο λαϊκό και ποντιακό πρόγραμμα.
** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα