Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:58 8/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην Ευρώπη κατέκτησε η 16χρονη Καβαλιώτισσα μαθήτρια, Έφη Ζιώτα, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού. Η 16χρονη Έφη είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft

PowerPoint 2013, ενώ δυο ακόμα μαθητές, ο Αναστάσιος Μελάς από τη Σπάρτη και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος από τις Αφίδνες Αττικής, είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα.
Ταξίδεψαν στις ΗΠΑ με τους άλλους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, καταλαμβάνοντας και οι τρεις σημαντικές διακρίσεις, ο καθένας στον τομέα όπου διαγωνίστηκαν.

** Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραβίαση του νόμου του ΑΣΕΠ.

** Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα το έργο αποτίμησης των ζημιών από Επιτροπές του Δήμου Νέστου σε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για ζημιές αφορούν 19 επιχειρήσεις και 250 κατοικίες σε Χρυσούπολη, Χρυσοχώρι, Νέα Καρυά, Πηγές και Γραβούνα.

** Δημοπρατήθηκε ήδη, ενώ η υπογραφή της σχετικής σύμβασης είναι θέμα ημερών, η κατασκευή του έργου των Παιδικών Χαρών, οι οποίες αφορούν τους οικισμούς του Αμυγδαλεώνα, των Κρηνίδων και της Νέας Καρβάλης. Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, χρηματικό ποσό 98.000 ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο έργο.

** Σε προγραμματισμένη συνάντηση, κάτοικοι του οικισμού του Παληού, επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και συζήτησαν μαζί της τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό του Παληού, κυρίως πολεοδομικής φύσεως και της ζήτησαν να γίνει διάνοιξη και διευθέτηση συγκεκριμένου δρόμου στην περιοχή τους. Στη συνέχεια εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Λουκά συζήτησαν μαζί της τη δυνατότητα της φροντίδας από τον Δήμο Καβάλας του δημοτικού πάρκου της περιοχής τους.

** Το «Βάρδα Μπένε» είναι μία παραγωγή του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων που θα παρουσιαστεί στο Καρνάγιο Καβάλας, την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Αυγούστου. Δραματουργική επεξεργασία / Κείμενο παράστασης / Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά. Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου. Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 € το κανονικό και το μειωμένο 5 €.

** Με θέμα: «100 χρόνια από τη Γενοκτονία: Εγκλήματα παρελθόντος – Δράσεις μέλλοντος», θα ανοίξει φέτος τις εργασίες τις η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία θα διεξαχθεί από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στην Προσοτσάνη Δράμας. Στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η επίσημη έναρξη της 14ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.

** Με τη συμμετοχή κορυφαίων σκακιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιείται στην Καβάλα το 27ο διεθνές τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Οι αγώνες διεξάγονται στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα