Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:30 27/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι 8 συλληφθέντες πολίτες, μεταξύ των οποίων και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν στην περιοχή των Φιλίππων για τις προγραμματισμένες εργασίες από την κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Η εταιρεία τους μήνυσε για παρακώλυση των εργασιών. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, ο οποίος για 7η ημέρα κάνει απεργία

πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασίες της εταιρίας.
Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ενώ και σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

** Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει το πράσινο φως για τις εργασίες στην περιοχή των Φιλίππων. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου, το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου TAP. Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση είχαν υποβάλει ο Δήμος Καβάλας και φυσικά πρόσωπα δηλαδή μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών τον Νοέμβριο του 2014. Η αίτηση συζητήθηκε από το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2018 και η απόφαση είναι απορριπτική.

** Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο λήψης έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων για την διεξαγωγή του 7ου AIR SEA SHOW 2018, θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων επί των οδών Εθνικής Αντίστασης και Αβέρωφ έως το ύψος της οδού Φιλικής Εταιρείας, με εξαίρεση την διέλευση οχημάτων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης, από την Πέμπτη 28 Ιουνίου από τις 4 το απόγευμα μέχρι την Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 5 το πρωί.

** Στο μεταξύ στην Καβάλα σήμερα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά στο πάρκινγκ του κτιρίου της Π.Ε. αντί του Σαββάτου.

** Ένας 64χρονος εμπλέκεται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 34χρονης που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει ένα ΙΧ φορτηγό καταβάλλοντας μέσω τράπεζας 15.000 ευρώ. O 63χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

** Ημερίδα με τίτλο: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους» διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με την υποστήριξη της Unicef και τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας, αύριο Πέμπτη από τις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η γενική γραμματέας ισότητας φύλων, Φωτεινή Κούβελα. Θα γίνουν ομιλίες για τις δράσεις και πολιτικές της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας, για τη διαδικασία παραπομπής και φιλοξενίας γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους στις Δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ και πώς καταγράφηκαν οι γυναίκες πρόσφυγες στην Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων.

** Ο Δήμος Παγγαίου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις πρόσφατες δηλητηριάσεις αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα) του Δήμου και παρακαλεί όποιον γνωρίζει ή αντιλήφθηκε κάτι σχετικό με αυτές να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η κακοποίηση ζώων διώκεται ποινικά από τον Νόμο με επιβολή αυστηρότατων προστίμων (30.000 € ανά ζώο). Ο Δήμος Παγγαίου πρωτοστατεί και θα πρωτοστατεί εις το διηνεκές στην προσπάθεια για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία δραστών τέτοιων πράξεων, στα όριά του.

** Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του 41ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018). Από τις συνολικά 227 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), η προκριματική επιτροπή επέλεξε 68 ταινίες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 41ης διοργάνωσης. Από αυτές οι τέσσερις είναι ντοκιμαντέρ και οι δύο animation.

** “Ματωμένες πατρίδες” Ήπειρος-Μακεδονία-Θράκη-Πόντος-Μικρά Ασία-Κύπρος είναι το τίτλος παράστασης από τον Σύλλογο Εβριτών Νομού Δράμας όπου ο χορός και το τραγούδι συναντούν την ιστορία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα.

** Εκδήλωση παρουσίασης του νέου προπονητή ποδοσφαίρου της ομάδας, Παύλου Δερμιτζάκη οργανώνει ο Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ την Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» του Ξενοδοχείου Γαλαξίας.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές επικρατούν και σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αύριο και ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εταιρεία, απεργια, φως, tap, air, sea, ιουνίου, καβαλα, τραπεζες, unicef, γγιφ, ηλεκτρονική, διηνεκές, animation, δραμα, ert, τελη κυκλοφοριας, δημοτικοι συμβουλοι, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, κυπρος, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, η ημέρα της γης, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γγιφ, ηλεκτρονική, αβερωφ, αιτηση, αστυνομια, ηπειρος, θρακη, ντοκιμαντερ, πλαισιο, ταινιες, υφεση, υψος, φως, χορος, unicef, αγορα, αιτησεις, ασια, βραδυ, γαλαξιας, δευτερα, διευθυνση, δημος, δηλωσεις, διηνεκές, αιθουσα, ευρω, εταιρεία, ζωων, ιδιο, υπηρεσιες, κελσιου, λειτουργια, μακεδονια, ορια, οχηματων, παιδια, πεμπτη, ποντος, πρωι, συγκεντρωση, τιμωρια, τμημα, τιτλος, φεστιβαλ, φυσικα, air, animation, μποφορ, ιουνίου, tap, θερμοκρασια, sea
Τυχαία Θέματα