Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:39 6/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Σε Καβάλα και Δράμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.
Στην Καβάλα το συλλαλητήριο θα γίνει στην κεντρική πλατεία, όπου θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κουγιουμτζόγλου και Αριάδνη Νούκα ενώ θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης, ο αντιπεριφερειάρχης, και η δήμαρχος Καβάλας.
Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τη συμμετοχή

του στο συλλαλητήριο. Ο Δήμος Νέστου προς διευκόλυνση των πολιτών θα διαθέσει το λεωφορείο του Δήμου για μεταφορά στην Καβάλα ενώ και ο δήμος Παγγαίου ανακοίνωσε την συμμετοχή του. Στήριξη και από τη ΝΔ.
«Το αρχαίο και ελληνικό όνομα της Μακεδονίας δίκαια μας ανήκει και δεν το παραχωρούμε σε κανέναν» αναφέρει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης ΦΝΘ, Στέφανος.
Στη Δράμα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία. Έχουν κληθεί να μιλήσουν ο δήμαρχος Δράμας και ο Μητροπολίτης καθώς κι ένας εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής.
Με ανακοινώσεις τους, τοπικοί φορείς και σύλλογοι καλούν μέλη και πολίτες στα συλλαλητήρια που ξεκινούν στις 7.30 το απόγευμα.

** Την 4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia» Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο από τις 8 το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Στόχος της «Synergia» είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους ντόπιους παραγωγούς και μεταποιητές του διατροφικού τομέα και τους επαγγελματίες του τομέα των υπηρεσιών στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της φετινής «Synergia» προβλέπεται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως έκθεση τοπικών προϊόντων, ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για την ενδοπεριφερειακή επαγγελματική συνεργασία και την παραγωγή δικτυώσεων, παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας και έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του διατροφικού τομέα.

** Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το νέο μετωπικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού στην παράκαμψη της Καβάλας κατέθεσε ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Για το ίδιο ζήτημα, όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, είχε καταθέσει πριν από ένα χρόνο ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση.

** Η φρεγάτα «Ψαρά» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας για τις εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Θα είναι επισκέψιμη για το κοινό το Σάββατο από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνου στην προτομή Κ. Κανάρη στην παραλία, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Γ. Παυλόπουλου Π.Ν.

** Ξεκίνησε η λουτρική περίοδος στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων Καβάλας. Οι εγκαταστάσεις πηλοθεραπείας θα παραμένουν ανοικτές καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

** Εκδήλωση με θέμα «ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-Το Αιγαίο της Μνήμης και της ζωής» διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

** Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο. Ο Νίκος Βασιλειάδης (φλάουτο) και ο Glen Capra (πιάνο) θα παρουσιάσουν πρόγραμμα γαλλικής μουσικής.

**Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που όμως θα αυξηθούν ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα