Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:37 2/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Προληπτικά μέτρα προστασίας των κατοίκων θα εφαρμοστούν για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Ολβιο Ξάνθης, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά χθες το μεσημέρι. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με τη συμμέτοχη του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, εκπροσώπων της εταιρείας, του καθηγητή

του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΔΠΘ Σπύρου Ραψομανίκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων, και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα και έσβησε λίγο αργότερα.
Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 700 εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία η οποία προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα εργασίες για την ανακατασκευή των κατεστραμμένων μονάδων.

** Με συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της Καβάλας, τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά. Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη ενώ το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.

** Στα χωράφια τους στα Τενάγη, από όπου είναι σχεδιασμένο να περάσει ο αγωγός ΤΑΠ, γιόρτασαν την Εργατική Πρωτομαγιά, κάτοικοι της περιοχής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου. Παρόντες ήταν και οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil και της ΒΦΛ.

** Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στην παράκαμψη της Καβάλας, στο ύψος της Άσπρης Άμμου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, θα υπάρξουν από σήμερα ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος των εργασιών για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

** Η παρούσα τουριστική κατάσταση της Θάσου καθώς και η πρόταση ανάπτυξης ενός πρακτικού σχεδίου δράσης, με στόχο να γίνει το νησί ένας εδραιωμένος και ανερχόμενος ποιοτικός προορισμός, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα.
Στον Τουριστικό Οργανισμό Θάσου μετέχουν ο δήμος Θάσου, το Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων ΑΜΘ και οι Σύλλογοι Επαγγελματιών Θάσου.

** Η ΛΑΕ Καβάλας οργανώνει πολιτική εκδήλωση – συζήτηση αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η θέση της Ελλάδας». Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Ήσυχος, τ. αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Θέμης Τζήμας, δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ.

** «Κέντρο Ενημέρωσης και Επιχειρηματικής Συνεργασίας Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδας» ιδρύεται στη Δράμα στον 3ο όροφο του Δημαρχείου. Σχετική τελετή θα γίνεις τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης με την παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από την Αγία Πετρούπολη, του Γενικού Προξένου της Ρωσίας και επιχειρηματίες της περιοχής.
Στις 7 το απόγευμα, στο «Κοινωφελές ίδρυμα – Πνευματικό κέντρο Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης» στην Καλλίφυτο Δράμας, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο μουσικοχορευτική συναυλία από το Κρατικό Παραδοσιακό Συγκρότημα της Αγίας Πετρούπολης «Μαρόσκα» το οποίο θα αποτελείται από 22 καλλιτέχνες – μουσικούς.

** Μια ακόμη «Λευκή Νύχτα» θα διοργανωθεί στην Καβάλα την ερχόμενη Παρασκευή από τις 7 το απόγευμα έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. «Είναι μια εκδήλωση που δίνει ζωή στην πόλη και την αγορά της, κατεβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους νέους, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας στο κέντρο της πόλης» ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας σε συνέντευξη Τύπου.
«Θεσμό που θα στηρίζεται από όλους κι όσο πετυχαίνει θα αναπαράγει αισιοδοξία στην τοπική αγορά» χαρακτήρισε τη «Λευκή Νύχτα» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει 31 δράσεις με αποκορύφωμα την συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στην κεντρική Πλατεία Καβάλας.

** Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων» διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας.

** Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο Συνταξιοδοτικό» αύριο Πέμπτη, 3 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Βασικός εισηγητής θα είναι ο οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς.

** Ξεκινά από σήμερα η κατάθεση αιτήσεων για την εγγραφή μαθητών που τελείωσαν την ΣΤ τάξη του δημοτικού στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2018. Στα Μουσικά Σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, έπειτα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής των μαθητών θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 20 έως 25 Ιουνίου. Πρόκειται για απλή διαδικασία για την οποία δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

** Το βιβλίο του συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου, με τίτλο «Γυναίκες μικρής πατρίδας» παρουσιάζουν ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Γκούμα, Εκπαιδευτικός και μέλος του Συλλόγου Εβριτών. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

** Με την παρουσία της Ελένης Καραϊνδρου και της Σόνιας Θεοδωρίδου και τη συμμετοχή 800 μαθητών και συνοδών από 16 μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος στην Καβάλα η διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες: Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο».
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αμφιθέατρο από την προσεχή Παρασκευή έως την επόμενη Τετάρτη.

** Συναυλία των τάξεων βιολιού και βιολοντσέλου, των Κουαρτέτων εγχόρδων των μαθητών, καθώς και του Συνόλου Μουσικής Δωματίου του Μουσικού Σχολείον Δράμας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου. Υπεύθυνοι καθηγητές η Αγγελική Βλάχου και ο Χρήστος Κυπαρίσσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο στην περιοχή με ανέμους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα