Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:21 30/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ραντεβού στα… χωράφια δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την Αλλαγή Όδευσης του Αγωγού TAP ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πρωτομαγιά στις 9:30 το πρωί στον χώρο που έχουν σταματήσει οι εργασίες του TAP. Χώρος συγκέντρωσης είναι λίγο μετά το Νέο Ζυγός. Κάλεσμα και από τη δημοτική παράταξη Καβάλας “Συμπαράταξη Πολιτών”.

**

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να παραστούν στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καπνεργάτη απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

** Απεργιακή συγκέντρωση για την εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί αύριο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

** Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας κόντρα στην αγωνιστική αδράνεια κόντρα στις «καθαρές» και χωριστές συγκεντρώσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.
Καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

** Με εντολή της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, η νομική υπηρεσία του Δήμου, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για το ζήτημα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, απέστειλε εξώδικη δήλωση-όχληση-πρόσκληση προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Στο εξώδικο ο Δήμος Καβάλας, επικαλείται την κείμενη διάταξη του σχετικού νόμου και υποστηρίζει ότι δεν ακολουθήθηκε η σύννομη διαδικασία, και κυρίως ότι ουδέποτε συνεκλήθη η τριμελής επιτροπή που ορίζει ο νόμος, και βέβαια, δεν πήρε οποιαδήποτε απόφαση, πόσο μάλλον ομόφωνη, για το θέμα για το οποίο πρέπει να γνωμοδοτήσει.

** Την αντίθεσή της εκφράζει η δημοτική παράταξη «Τόπος της Ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου σ΄ αυτήν την κίνηση της δημάρχου, κάνοντας λόγο προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών.

** Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, υποστήριξε ότι ο ίδιος παραπλανήθηκε από τους δημάρχους και επεσήμανε ότι η εκπαιδευτική πολιτική δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δήμου. Σήμερα, συνέντευξη Τύπου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

** Στο μεταξύ, όπως ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας για το νέο σχολικό έτος το χρονικό διάστημα των εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι από 2 έως 18 Μαΐου 2018. Υπενθυμίζεται η υποχρεωτικότητα της φοίτησης προνηπίων και νηπίων όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

** Πεζοδρομείται από αύριο Πρωτομαγιά έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η παραλιακή οδός της Καβάλας Εθνικής Αντίστασης για τις ώρες 4 το απόγευμα έως τις 5 τα ξημερώματα της επομένης. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται τις συγκεκριμένες ώρες η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή. Η απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 4 Μάϊου 2018 λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ». Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου .

** Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και στο Συνταξιοδοτικό» την Πέμπτη, 3 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Βασικός εισηγητής θα είναι ο οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς.

** Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων» διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας.

** Συνεχίζεται σήμερα η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το έργο «Η Βιογραφία του πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

** Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη Μνήμη του Αποστόλου Παύλου από τις 5-9 Μαΐου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Η Καβάλα τιμά τον Απόστολο Παύλο». Εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας σε συνεργασία με τη Μητρόπολη ΦΝΘ και το Μουσικό Σχολείο.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα