Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:00 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Η 1η Δημόσια Λογοδοσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.
Στόχος είναι η ενημέρωση πολιτών και φορέων για τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο και η συζήτηση για την μελλοντική του πορεία.

** Μετρήσεις σε κομβικά σημεία κυκλοφορίας του δήμου Δράμας πραγματοποιούν ομάδες φοιτητών του ΤΕΙ ΑΜΘ με καθοδήγηση από ερευνητές του Ε.Μ.Π. προκειμένου

να συλλέξουν δεδομένα για τα έργα Βιώσιμης Ανάπτυξης του δήμου. Τα έργα αποβλέπουν σε μετακινήσεις που είναι φιλικές στους χρήστες κάθε είδους, συμβάλλουν με τον βέλτιστο τρόπο στην εύρυθμη και ισορροπημένη ανάπτυξη και βιωσιμότητα της Δράμας, τονώνουν την ελκυστικότητά της και αναβαθμίζουν την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

** Ημερίδα με θέμα «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, με κεντρικό ομιλητή τον Χρηματοοικονομικό Σύμβουλο, Ευστάθιο Λιακόπουλο,.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

** Εγγραφές για νέα μέλη θα πραγματοποιήσει ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας – ΚΟΙΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ. Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και λήγει Τετάρτη 21 Μαρτίου κατά τις ώρες 9-1.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση εγγραφής νέων μελών αφορά σε Άτομα με Αναπηρία, σε Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Οι αιτήσεις εγγραφής θα συμπληρώνονται και θα υπογράφονται στο Γραφείο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας.

** Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του και όλα τα άτομα με αναπηρία της ΠΕ Καβάλας ότι τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Δευτέρα 12 Μαρτίου. Οι κάτοχοι χρεωστικών καρτών θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ των Τραπεζών που συναλλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 10 και 11 του μηνός.

** Αναρτήθηκαν χθες στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας οι Αναλυτικές Καταστάσεις Πληρωμής και οι Αναλυτικές Καταστάσεις Απορριπτόμενων της Δράσης που αφορά τη Βιολογική Γεωργία για το έτος 2016. Οι ενστάσεις κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης έως τις 15 Μαρτίου.

** Εκδήλωση αφιερωμένη στην ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κατά την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης» σήμερα Παρασκευή στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ του Ömer Asan «Πού πας αδελφέ; Μια Ιστορία Αποχωρισμού» την οποία θα προλογίσει ο ιστορικός Κυριάκος Λυκουρίνος.

** Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Παπαϊωάννου» συνεχίζεται με δύο συναυλίες, που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
Το Σάββατο ο διακεκριμένος Καβαλιώτης βιρτουόζος Λάμπης Βασιλειάδης θα ερμηνεύσει δημοφιλή έργα σπουδαίων συνθετών σε ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με τίτλο «Ρομαντικός Έρωτας».
Την Κυριακή θα παρουσιαστεί ένας ιδιαίτερος οπτικοακουστικός συνδυασμός συνθεσάιζερς & ηλεκτρονικών κρουστών από δύο γνωστούς Καβαλιώτες ερμηνευτές, τους Πάρη Τσίρτση & Κρίστοφερ Μπάκα.

** Οι σκακίστριες του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Σταυρούλα Τσολακίδου και Άννα Μαρία Μπότσαρη, βραβεύτηκαν χθες από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση για την συνολική προσφορά τους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δώσουν αγώνα σιμουλτανέ (ένας εναντίον όλων) με όσους από τους βουλευτές θέλησαν να τις αντιμετωπίσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εντευκτηρίου της Βουλής.

** Τον αγώνα τρεξίματος Kavala Trail Run θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας για 6η χρονιά την Κυριακή 11 Μαρτίου στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Θα πάρουν μέρος 350 αθλητές από όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για αγώνα 11 χιλιομέτρων στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, σε ένα μονοπάτι το οποίο σε μεγάλο μέρος έχει θέα την πόλη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

** Αίθριος καιρός με νεφώσεις θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα