Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:55 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ο 21ος αιώνας θα σφραγιστεί από την υπόθεση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εγκαινιάζοντας την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής «Δρόμοι Επιβίωσης» στην Καβάλα το απόγευμα της Παρασκευής. Υποστήριξε, δε, ότι χωρίς τη σωστή διαχείριση αυτού του θέματος, θα υπάρξουν άσχημες εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν

το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης γενικότερα.
Η έκθεση φωτογραφίας είναι ανοικτή για το κοινό, πρωί και απόγευμα, στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

** Αποκλειστικά για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης θα ενημερώσει το Σώμα για όλα τα ερωτήματα αναφορικά με την λειτουργία που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα το Σώμα θα εγκρίνει και τις διοικητικές αλλαγές σε Αντιδημάρχους και προέδρων Νομικών προσώπων που αποφάσισε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Ατελέσφορη θεωρεί τη συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος.

** Τις φωνές τους για αποφάσεις που θα συμβάλλουν στην παραμονή της Egnatia Aviation στην περιοχή ενώνουν οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και της Τοπικής Κοινότητας Πολυστύλου- Δάτου, ως εκπρόσωποι των κατοικούντων γύρω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.
Όπως αναφέρουν «η Σχολή Πιλότων της Καβάλας «παλεύει» να επεκτείνει τη δραστηριότητά της εντός της Καβάλας και συγκεκριμένα στο «παροπλισμένο» αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και «σκοντάφτει» πότε στη γραφειοκρατία και πότε στην αδιαλλαξία της Fraport, της εταιρίας που έχει μισθώσει 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσα στα οποία και το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και η οποία εσχάτως «μπλόκαρε» τον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα». Ζητούν από τους τοπικούς παράγοντες να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να μην μεταφερθεί η δραστηριότητα της εταιρίας στην Κοζάνη.

** Τραγικός θάνατος για 58χρονο στη Θάσο. Καταπλακώθηκε από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτομίας.

** Δράσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της Θάσου διοργανώνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Κέντρο Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ενδοσχολική Βία.
Σήμερα στις 5 το απόγευμα στο χώρο του «Καλογερικού» θα υλοποιηθεί επιμορφωτική εισήγηση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, από τον Γιώργο Καβάζη, με τίτλο «Μορφές και χαρακτηριστικά του εκφοβισμού στα παιδιά του κόσμου».

** Οι Γιατροί του Κόσμου με παιδίατρο, νοσηλεύτρια και διοικητικούς θα επισκεφθούν το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου με σκοπό τον εμβολιασμό παιδιών απόρων οικογενειών. Η συγκεκριμένη αποστολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην Κοινότητα Χρυσοχωρίου. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης και του Ομίλου Inner Wheel.

** Ομιλία της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής Λίλιαν Βουζανίδου, με θέμα: «Το γυναικείο κίνημα και η συμβολή του στην εξέλιξη της γυμναστικής των θηλέων» οργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου.

** Σήμερα (Δευτέρα) στις 6.30 το απόγευμα η Ένωση Κυριών Δράμας διοργανώνει στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας μια μουσική βραδιά με παραδοσιακή μουσική με διακόσιους χορωδούς, μουσικούς και χορευτές. Στην συναυλία συμμετέχουν οι χορωδίες της Ένωσης Κυριών Δράμας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αμισού, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Κάρς», της Βυζαντινής & Παραδοσιακής χορωδίας Νέας Μπάφρας Σερρών, της ενοριακής χορωδίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας «Όσιος Παϊσιος»,του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικοτσάρα και του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελακίων.

** Το έργο «Ίων» του Ευριπίδη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη παρουσιάζει η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), σήμερα Δευτέρα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Επί σκηνής ο φετινός νικητής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, ερμηνεύοντας τον Ίωνα και 7 ακόμα ρόλους. Στον ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους, δημιουργώντας ένα ζωντανό ηχοτοπίο, ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος.

** Την πρώτη ποιητική συλλογή της Πολύνας Γ. Μπανά «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων» παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Την ποιητική συλλογή της Πολύνας Γ. Μπανά θα παρουσιάσουν η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης ενώ η τσελίστρια Βάσω Ζήσου θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη.

** O Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας και η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 8.15 στο Θεατράκι Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η φιλόλογος Θεοπούλα Τσαπάνη με θέμα «η θέση της γυναίκας χθες και σήμερα» και στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία με θέμα τη γυναίκα του σήμερα.

** Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα