Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:22 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης της Δράμας, προϋπολογισμού 5.050.000 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αφορά την βιοκλιματική αναβάθμιση δημοσίων χώρων της περιοχής ανάμεσα στις πηγές Αγ. Βαρβάρας και το Δημοτικό Κήπο Δράμας. Το έργο προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 95%. Στο κέντρο της περιοχής θα διαμορφωθεί “πλατεία”, τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν και θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων και πρασίνου. Τέλος, θα τοποθετηθούν σκίαστρα και στέγαστρα στάσεων με

φωτοβολταϊκούς συλλέκτες και συστήµατα υδατονέφωσης.

** Στο μεταξύ, δύο νέες πράξεις που αφορούν στην προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 2.177.500 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Ο νέος εξοπλισμός του Νοσοκομείου θα καλύπτει ένα σημαντικό εύρος ιατρικών αναγκών, μεταξύ των οποίων ψηφιακό μαστογράφο, σύστημα δοκιμασίας κόπωσης, φορητό μηχάνημα τεχνητού νεφρού ΜΕΘ κ.α.

** Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1535 του Νοσοκομείου Καβάλας την οποία χρησιμοποιούν οι πολίτες προκειμένου να κλείσουν ραντεβού. Η προσυνεννόηση για κλείσιμο ραντεβού θα γίνεται σε συμβατικά νούμερα και κατά τις ώρες 7:30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις γραμμές 251350 1700, 251350 1702, 251350 1728, 251350 1752 και 251350 1847.
Οι τηλεφωνικές γραμμές θα χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο των ιατρικών ραντεβού καθώς επίσης και των εργαστηριακών εξετάσεων (πχ μαστογραφίες). Τέλος, επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, απλή στη χρήση της, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους και ηλεκτρονικά.

** Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ζητά την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου σχετικά με το κάπνισμα γενικώς καθώς επίσης, να αναλάβει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας (Αντιπεριφέρεια-Δήμοι-Αστυνομία) στον βαθμό που του αναλογεί, τις ευθύνες του. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεσμεύεται, όποτε του ζητηθεί, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις με αντικειμενικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το κάπνισμα.

** Τα πρόσφατα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας κατά την ετήσια συνέλευση των αντιπροσώπων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

** Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι στην Καβάλα είναι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης κατά 10% σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλου. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη κατά 15% δυσκολεύοντας τους καταναλωτές.

** Εκδήλωση τιμής για τον δραμινό δάσκαλο, συγγραφέα Βασίλη Χατζηθεοδωρίδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Θα μιλήσουν οι Διαμαντής Λαζαρίδης, π. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Νικόλαος Γεωργιάδης, π. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Ανθόπουλος, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με περιορισμένη όμως ορατότητα τοπικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα