Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:25 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Καλύφθηκε αρχικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε τμήμα της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με την απόσπαση δασκάλας, από τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών του ίδιου σχολείου, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Παράλληλα η Διεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε την κάλυψη της θέσης από αναπληρωτή εκπαιδευτικό

της ίδιας ειδικότητας κάτι που δεν ικανοποιήθηκε.

** Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες της Καβάλας χωρίς αποκλεισμούς δρόμων αλλά με την συμμετοχή τους στην Έκθεση Agrotica, για να διατρανώσουν την αντίθεση τους με τα κυβερνητικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

** Προβληματική παραμένει η κατάσταση με το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Καβάλας, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ, οι οδηγοί καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παράνομη στάθμευση ακόμη και στις στάσεις των λεωφορείων.

** Πενήντα γυναίκες εξετάστηκαν προληπτικά με δωρεάν μαστογραφία το περασμένο Σάββατο, κατά τη δράση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας με τη συνεργασία της Αντικαρκινικής Εταιρίας Ελλάδος και της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ.

** Την ανάγκη ενότητας στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ο γραμματέας της Πολιτική Επιτροπής του κόμματος, Λευθέρης Αυγενάκης κατά την εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ. Μάλιστα, καλωσόρισε όλους αυτούς που επιστρέφουν στις τάξεις του κόμματος με την προϋπόθεση να σεβαστούν τις αρχές, τις αξίες της ΝΔ.

** Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης και Χαρά Κεφαλίδου θα παραβρεθούν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας ΠΑ.ΣΟ.Κ. σήμερα (Δευτέρα) στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος.

** Με 4,5 κιλά περίπου κάνναβη συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Καβάλας, δύο άτομα στην Εγνατία οδό, στο ύψος των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, μετά από οργανωμένη επιχείρηση εντοπίστηκαν ένας 51χρονος και ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, να μεταφέρουν επιμελώς κρυμμένες σε αυτοκίνητο πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.330 γραμμαρίων, τις οποίες είχε φέρει ο 26χρονος από την Αλβανία, μέσω αφύλακτης διάβασης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου. Σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

** Οκτώ θέσεις εποχικού προσωπικού (4 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 4 θέσεις ΔΕ Συνοδών σχολικών λεωφορείων) προκηρύσσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων), που εδρεύουν στους νομούς Ροδόπης και Δράμας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.

** Εκδήλωση απόδοσης τιμών για την προσφορά των εκπαιδευτικών της περιοχής διοργανώνει ο Δήμος Νέστου σήμερα (Δευτέρα), παραμονή της μεγάλης γιορτής για την εκπαίδευση, των Τριών Ιεραρχών, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, στις 7 το απόγευμα. Θα βραβευθούν εκπαιδευτικοί για την προσφορά τους στις μονάδες του δήμου αλλά και σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

** Εκδήλωση τιμής για τον δραμινό δάσκαλο, συγγραφέα Βασίλη Χατζηθεοδωρίδη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Θα μιλήσουν οι Διαμαντής Λαζαρίδης, π. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Νικόλαος Γεωργιάδης, π. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Ανθόπουλος, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Εκτός ύλης ή ο Μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

** Με επιτυχία και με τη συμμετοχή 650 κολυμβητριών και κολυμβητών 30 συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, οι «1οι Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης Απόστολος Παύλος». Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια, ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, με στόχο να γίνει θεσμός.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα