Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:54 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

** Η ενδοοικογενειακή βία και η διακίνηση ανθρώπων, ως δύο σύγχρονα προβλήματα αποτελούν το θέμα επιστημονικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 10.30 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Θα προεδρεύει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ STOP», σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, το Δήμο Καβάλας και τη Βρετανική Πρεσβεία.

** Απεργία

την Παρασκευή ανακοίνωσε το Σωματείο Οικοδόμων, «κατά των αντιεργατικών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης». Καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι (της Παρασκευής) στην αντιπεριφέρεια Καβάλας.

** Τους γονείς του 8ου δημοτικού σχολείου Καβάλας θα ενημερώσει σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών προσφύγων που φοιτούν στο σχολείο. Η ενημέρωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

** Μήνυση κατά πάντως υπευθύνου κατέθεσε ο δήμος Καβάλας για τις καταστροφές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην παιδική χαρά του Πάρκου Φαλήρου. Τη λύπη και αγανάκτησή της εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

** Μέχρι και 50% ποσοστά εκπτώσεων υπάρχουν σε καταστήματα της Καβάλας λόγω των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν χθες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

** Αυξημένη κατά 10% ήταν η επιβατική κίνηση για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας το 2017. Ο πρόεδρος του φορέα, Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης δήλωσε ότι μέσα στο 2018 θα υπάρξουν περισσότερες προσφορές για το επιβατικό κοινό.

** Δύο βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων δυναμικότητας 8 συμβατικών κάδων τοποθετήθηκαν στην συνοικία της Παναγίας. Τα απορρίμματα συμπιέζονται με μία πρέσα που υπάρχει στον συγκεκριμένο μηχανισμό με αποτέλεσμα να αποκτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αντίστοιχοι κάδοι θα τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές της πόλης. Συγχρόνως, ο Δήμος Καβάλας δίνει βαρύτητα και στην ανακύκλωση και σύντομα θα προβεί στην προμήθεια επιπλέον 150 κάδων ανακύκλωσης.

** Ερευνητές του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα μαρκάρισμα χελιών με ειδικές δορυφορικές συσκευές GPS, για την επιστημονική παρακολούθηση των χελιών και της μελέτη της αναπαραγωγικής τους μετανάστευσής από περιοχή της Βορείου Ελλάδας (Λίμνη Βιστωνίδα) προς τη Θάλασσα των Σαργασσών (Καραϊβική) όπου και λαμβάνει χώρα η αναπαραγωγή τους. Η διαδικασία θα γίνει από 14-18 Ιανουαρίου 2018, από τους ερευνητές του ΙΝΑΛΕ Μάνο Κουτράκη και Αργύρη Σαπουνίδη με τη συνδρομή ξένων επιστημόνων.

** Από Τρίτη 9 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις αίθουσες των ΚΑΠΗ, του Δήμου Καβάλας. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Α` ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου ενώ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 και στις 7 το απόγευμα στο Δ` ΚΑΠΗ Αγίου Λουκά και στο Β` ΚΑΠΗ του Βύρωνα.

** Τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Η νύχτα με συμφέρει παρουσιάζει ο μουσικός και συνθέτης Μιχάλης Πρεπόνης το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου της Καβάλας. Πρόκειται για 16 τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καρούζου που έχουν ως πυρήνα την τζαζ.

** Νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ομίχλες σημειώνονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες θα σημειωθούν αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, απεργια, κελπνο, εκπτωσεις, κτελ, προσφορες, συγκεκριμένο, gps, ελλαδα, καπη, θεατρο, κινηση στους δρομους, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, νεα κυβερνηση, το θεμα, ανακυκλωση, θαλασσα, θεμα, θρακη, τραγουδια, gps, βραδυ, βυρωνα, δημητρα, γινει, γονεις, διευθυνση, δημος, αιθουσα, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, καπη, κελπνο, κελσιου, κυβερνηση, κινηση, λυπη, μακεδονια, μανο, μηνυση, νυχτα, ποιηση, παιδικη χαρα, πεμπτη, πιτας, προβληματα, σαββατο, συγκεκριμένο, συντομα, συγκεντρωση, σχολειο, σωματειο, τριτη, χαρα, ωρες, μποφορ, χωρα, μελετη, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα