Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:05 21/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Σύσκεψη για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Από πλευράς της εταιρείας δεν εκδηλώθηκε διάθεση για αλλαγή όδευσης του αγωγού στην περιοχή παρά μόνον ότι θα δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη προς τους θιγόμενους αγρότες.

**Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας. Ήταν η πρώτη επίσκεψη που έχει κάνει και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι επόμενες στους τέσσερις δημάρχους του νομού

Καβάλας. Ο κ. Μαρκόπουλος συνεχάρη τον κ. Δέμπα για την εκλογή του δεσμευόμενος για συνεχή συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας ενώ ο κ. Δέμπας δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία που είχε αναπτυχθεί και τα προηγούμενα χρόνια με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα συνεχιστεί πολύ πιο εντατικά.

**Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκαν χθες το πρωί στο γραφείο του οι μαθητές του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας με τον διευθυντή του κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο..
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν τον κ. Μαρκόπουλο για να του πουν τα κάλαντα την ίδια ώρα που η βοήθεια του στο να προγραμματιστούν πολύ έγκαιρα τα δρομολόγια της μεταφοράς των μαθητών με τα ταξί ήταν πολύ σημαντική για τα παιδιά, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο απρόσκοπτα.
Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε όλο το σχολείο για τα κάλαντα και τις ευχές των μαθητών τονίζοντας ότι εκείνο που προέχει είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί.

**Η έκδοση του τόμου των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, από τον δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία και αναγνωρίζοντας την ανάγκη να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στο κομμάτι της ανάδειξης της τοπικής τους ιστορίας, αποφάσισαν το 2016 να προχωρήσουν στη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί και ασχολούνται με την καταγραφή της ιστορίας της περιοχής να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

**Η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Καβάλας με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι την παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου, τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα προμηθεύουν ψωμί για τρεις μέρες.

**Η Ομάδα νέων επιστημόνων «Οψόμεθα εις Φιλίππους» διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της για τον εορτασμό της ίδρυσης του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού Οργανισμού (ΑΜΚΕ), σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

**Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το μονόλογο του Θωμά Κοροβίνη «Το Αγγελόκρουσμα – Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου» σε σκηνοθετική επιμέλεια Θοδωρή Γκόνη, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Στο έργο αυτό ο Παπαδιαμάντης αποχαιρετά τη ζωή, παραμονές των Φώτων, αναφερόμενος στα σημαντικότερα περιστατικά της ζωής του, στους ήρωές του και στο έργο του, θυμοσοφώντας και αποκαλύπτοντας παράλληλα απόψεις του για την εποχή του και τους συνανθρώπους του.
Η θεατρική ανάγνωση γίνεται με τη συνοδεία εμβόλιμων μουσικών διαλειμμάτων με «Τραγούδια του άφατου πόνου», επιλεγμένες συνθέσεις από σπουδαία άσματα του νεοελληνικού ρεπερτορίου.

**Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα από πλευράς του Δήμου Καβάλας η διανομή ειδών τροφίμων στους νέους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων Καβάλας και Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας
Η διανομή για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας ολοκληρώνεται σήμερα από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας στο στρατόπεδο Κωτσάλου. Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εξυπηρετεί και σήμερα τους δικαιούχους με στάση στο σημείο διανομής.
Για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων η διανομή πραγματοποιείται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες.

**Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας θα γίνει την Παρασκευή και ώρα 9.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με αποκλειστικό θέμα την έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017.

**«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του.
Στο πλαίσιο αυτό έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Καβάλας στο ωράριο καταστημάτων.

**Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το μονόλογο του Θωμά Κοροβίνη «Το Αγγελόκρουσμα – Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου» σε σκηνοθετική επιμέλεια Θοδωρή Γκόνη, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Στο έργο αυτό ο Παπαδιαμάντης αποχαιρετά τη ζωή, παραμονές των Φώτων, αναφερόμενος στα σημαντικότερα περιστατικά της ζωής του, στους ήρωές του και στο έργο του, θυμοσοφώντας και αποκαλύπτοντας παράλληλα απόψεις του για την εποχή του και τους συνανθρώπους του.
Η θεατρική ανάγνωση γίνεται με τη συνοδεία εμβόλιμων μουσικών διαλειμμάτων με «Τραγούδια του άφατου πόνου», επιλεγμένες συνθέσεις από σπουδαία άσματα του νεοελληνικού ρεπερτορίου του τραγουδιού μας.

**Νεφώσεις και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 6 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα