Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:01 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή του Αγίου Λουκά θα λειτουργήσει η πρώτη Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιο Καρασαββόγλου, οι εργασίες για την διαμόρφωση του πρώτου ορόφου του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες περίπου και το αργότερο στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία της μονάδας.

** Την ανάγκη άμεσης διευθέτησης του ζητήματος της έντοκης επιστροφής και μάλιστα υπό την απειλή κατασχέσεων,

του οικογενειακού επιδόματος από 1073 συνταξιούχους του Νομού Καβάλας, οι οποίοι πριν από 13 χρόνια και υπό την προτροπή της τοπικής επιτροπής του ΙΚΑ, προέβησαν στη σχετική αίτηση, επισημαίνει ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά από το Υπουργείο να δώσει οριστική λύση για όλους τους συνταξιούχους του Νομού Καβάλας.

** Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του «Ποταμιού» και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης. Στις 11 θα βρεθεί στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο, στις 12 θα επισκεφθεί τη δήμαρχο Καβάλας και στις 2 μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

** Δύο θα είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο και τον Ηλία Μπαχάρη.

** Πρόγραμμα κατάρτισης 25 νέων αγροτών και αγροτισσών στην ενότητα της Φυτικής παραγωγής υλοποιεί το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Τα μαθήματα είναι συνολικής διάρκειας 150 ωρών (θεωρία και πρακτική). Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα υλοποιηθούν συνολικά 58 προγράμματα κατάρτισης στους Νέους αγρότες στις θεματικές ενότητες: φυτική παραγωγή, ζωική παραγωγή και μελισσοκομία. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα 43 από αυτά.

** Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες του υπολοίπου των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου. Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην σχετική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική. Ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου 2017 και λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2018. Για όσους κατοικούν στο εξωτερικό η προθεσμία λήγει στις 19 Μαρτίου. Σχετική ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Καβάλας,

** Ξεκίνησαν από χθες (1 Νοεμβρίου) οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

** Ενημερωτική επιστημονική ημερίδα οργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας με θέμα «Η άμυνα του φορολογούμενου στη Διοικητική Δίκη». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, από 9:30-14:00 στο ξενοδοχείο Lucy στην αίθουσα Ορφέας.

Το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Για τον Πόντο με θέμα «Η δράση των ανταρτών στον Πόντο και η μετέπειτα πορεία τους στην Ελλάδα» διοργανώνει στη Δράμα ο σύλλογος της ένωσης χορευτών «ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ», την Κυριακή 5 Νοέμβριου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να μελετήσει σε βάθος τον ποντιακό ελληνισμό καθώς και να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι ιστορικοί και ερευνητές του ποντιακού ελληνισμού.

** Την καθηγήτρια της Ιστορίας Τέχνης & Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα φιλοξενεί η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας για μια διάλεξη με θέμα «Τέχνη και ιδεολογία στην νεότερη Ελλάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ιμαρέτ στις 7.30 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Tην θεατρική παράσταση «Επικίνδυνο Φορτίο» του Κώστα Μουρσελά σε σκηνοθεσία Γιάννη Κουκιά παρουσιάζει η Ομάδα Δράσης ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ. Οι παραστάσεις ξεκινούν από σήμερα (Πέμπτη) και θα συνεχιστούν έως τις 12 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

** Την «Γιορτή Τσίπουρου» διοργανώνει την Κυριακή η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου, από τις 11 το πρωί στον πεζοδρόμο της Νέας Περάμου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη Πολιτιστικών Συλλόγων και των αμβυκούχων του Δήμου Παγγαίου.

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές τις βραδινές ώρες προβλέπονται για αύριο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα