Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:31 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Παράταση των καλοκαιρινών δρομολογίων Καβάλας – Θάσου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ζητά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λόγω της επέκτασης της θερινής περιόδου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος επεσήμανε πως αναμένεται από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να γνωμοδοτήσει θετικά. Άλλωστε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού αγγίζουν το 75%.

** Για έλλειψη προσβασιμότητας στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου και

Κεραμωτής- Λιμένα Θάσου, καθώς και για απαξιωτική συμπεριφορά εργαζομένων στις εν λόγω γραμμές σε άτομο με αναπηρία και τους συνοδούς του διαμαρτύρεται στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).
Ζητά την παρέμβαση τόσο του υπουργείου Ναυτιλίας όσο του Λιμενάρχη Καβάλας ώστε να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα στην προσβασιμότητα των πορθμειακών γραμμών, να πραγματοποιηθούν συχνοί και συστηματικοί έλεγχοι και τέλος να εκπαιδευτεί το προσωπικό κατάλληλα, αναφορικά με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

** Με τον επενδυτή που προτείνει να μετατραπεί η πρώην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας σε ξενοδοχείο, συναντάται σήμερα η διοίκηση της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας.

** Περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι είναι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές στο ΤΕΙ ΑΜΘ. Συγκεκριμένα πρόκειται για 2000 περίπου νέους φοιτητές που εγράφησαν στο ΤΕΙ σε όλες τις σχολές του.

** Tο 29ο Συνέδριό της θα πραγματοποιήσει στην Καβάλα η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας από σήμερα έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας».

** Εκδήλωση για τη χρήση του διαδικτύου και οι συνέπειές της στη συμπεριφορά γονέων και παιδιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Ομιλητές θα είναι ο Θεόδωρος Καγιαμπής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, και ο Αθανάσιος Σταυρίδης, Υπαστυνόμος Α’ του Επιτελείου Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

** Νεκρός βρέθηκε χθες το απόγευμα σε αποθήκη κοντά στο σπίτι του στη Χρυσούπολη 49χρονος αγρότης.

** Το μυθιστόρημα του π. Προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστα Τάτση «Ταξιδιώτες στον Χρόνο» θα παρουσιαστεί σήμερα (Πέμπτη) στις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Καπνού του δήμου Καβάλας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

** Διήμερο αθλητικό ενημερωτικό συνέδριο για πρώτη φορά, απευθυνόμενο στους προπονητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και γονείς διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την «Δημωφέλεια» το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» στην Καβάλα.
Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Οι εγγραφές, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των περιορισμένων θέσεων, γίνονται καθημερινά 10 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

** Στο πλαίσιο των Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τους Φορείς ΑμεΑ , θα πραγματοποιήσουν Ψυχαγωγική Εκδήλωση με Θέμα “ Πολύχρωμη παλέτα”, σήμερα Πέμπτη14 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας.

** Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα