Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:42 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Αν Μακεδονία-Θράκη: Τριήμερη περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα
Τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πραγματοποιήσει από σήμερα Παρασκευή έως την Κυριακή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Απόψε στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και στις 11 με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο

πάρκο Φαλήρου.
Την Κυριακή στις 10 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους σφαγιασθέντες της Χωριστής Δράμας από τους Βούλγαρους τον Σεπτέμβρη του 1941. Στις 10.30 θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο στη Χωριστή και στις 11 το πρωί θα μιλήσει σε συγκέντρωση.
Η περιοδεία του γ.γ. του ΚΚΕ θα ολοκληρωθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Φάρου.

Καβάλα: Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα διόδια
Για τις επόμενες κινήσεις των δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας κατά των διοδίων ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Όπως έκανε γνωστό οι πρόεδροι των 4 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη ενώ αποφάσισαν να ζητήσουν την άμεση λειτουργία των αναλογικών διοδίων, που θεωρούνται πιο δίκαια.

Καβάλα: Επιτροπή για τις επιπτώσεις του νέου σταθμού διοδίων
Την σύσταση επιτροπής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Μητρόπουλος η οποία θα μελετήσει τα τεχνικά στοιχεία του έργου του νέου σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας από πλευράς Εγνατίας Οδού ΑΕ καθώς και αν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία. Τη μελέτη θα αναλάβουν το Εργαστήριο Περιβάλλοντος & Διαδικτυακής Τεχνολογίας του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», με επικεφαλής τον καθηγητή Σπύρο Ραψομανίκη και το Τμήμα Μηχανικών Πετρελαίου υπό τον καθηγητή Αχιλλέα Χριστοφορίδη.

Καβάλα: Συζήτηση για την «Ώρα αποφάσεων»
Ανοικτή πολιτική εκδήλωση οργανώνει στην Καβάλα η πολιτική κίνηση «ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» με ομιλητές τους Γιάννη Δατσέρη, Άννα Διαμαντοπουλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Φλωριδη. Θέμα συζήτησης, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η ανάγκη συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα στον προοδευτικό χώρο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Καβάλα: «Από τον Έβρο στην… Κατεχάκη»
Το βιβλίο του βουλευτή Έβρου της ΝΔ, Αναστασίου Δημοσχάκη με τίτλο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» θα παρουσιαστεί στην Καβάλα
αύριο Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας του δήμου Καβάλας Γεώργιος Φιλόσογλου και ο Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας Αθανάσιος Παπαδάκης.

Καβάλα: Εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Καρβάλη
Την 43η αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης και η Τράπεζα Αίματος του συλλόγου την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Καλεί παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Όσοι δεν μπορέσουν να αιμοδοτήσουν την Κυριακή, μπορούν να το κάνουν οποιαδήποτε μέρα στο Νοσοκομείο Καβάλας για την Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης και θα καταχωρηθεί στην καρτέλα του συλλόγου.

Καβάλα: Βράβευση μαθητών
Τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που διακρίθηκαν στον 11ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για το έτος 2017 διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Καβάλας στις 11 το πρωί.

Καβάλα: Η ετήσια παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων
Τις ετήσιες μουσικοχορευτικές του εκδηλώσεις για τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών, παρουσιάζει το Σαββατοκύριακο το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
Οι ομάδες των ενηλίκων θα παρουσιαστούν το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα σε μια παράσταση με τίτλο «Σαν λες πως μ’ αγαπάς» και την Κυριακή στις 11 το πρωί η παιδική παράσταση με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό».

Θάσος: Θερινό Σχολείο Τέχνης στα Λιμενάρια
Το 7ο Θερινού Σχολείου Τέχνης θα λειτουργήσει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο» στα Λιμενάρια Θάσου, στον ευρύτερο χώρο των «Μεταλλείων» για το διάστημα, από τις 3 ως τις 7 Ιουλίου. Στο πλαίσιο του θα διεξαχθούν εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά και νέους από 6 έως 20 ετών και θα λειτουργήσουν για μια εβδομάδα, (5 ημέρες, από Δευτέρα ως Παρασκευή) με δύο ώρες βιωματικής προσέγγισης την ημέρα για κάθε θεματική ενότητα.

Καβάλα: Παρουσίαση βιβλίου Χρ. Σωτηρακόπουλου
Το νέο βιβλίο του αθλητικογράφου Χρήστου Σωτηρακόπουλου με τίτλο «Ταξίδι στ’ αστέρια – Η ιστορία του Κυπέλου πρωταθλητριών – Champions League» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στην Καβάλα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στις 7.30 το απόγευμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι αθλητικογράφοι της πόλης Βασίλης Ιωάννου, Δημήτρης Μπουντάς και Τάσος Πατσίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Γιώργος Φιλόσογλου.

Καιρός
Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μετά το μεσημέρι και βελτίωση από το βράδυ θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα