Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:50 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Την Καβάλα θα επισκεφτεί αύριο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος θα προεδρεύσει στις 11.30 το πρωί σε σύσκεψη που θα γίνει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλου με αντικείμενο σημαντικά αγροτικά έργα του νομού τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τους. Στη σύσκεψη θα παραστούν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού καθώς και οι Αγροτικές Ενώσεις. Θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Ιχθυόσκαλας, το έργο του

Φράγματος του Μαρμαρά και το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας Νέστου, αλλά και η έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Στην 1 μετά το μεσημέρι ο Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

H αεροπορική εταιρίας «Ellinair» ξεκινά πτήσεις από την Μόσχα για το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας αύριο Παρασκευή με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους στις 7.55 μεταφέρνοντας 150 επιβάτες που θα κάνουν τις διακοπές στους στην Θάσο για 6 διανυκτερεύσεις. Μάλιστα το αεροσκάφος θα επιστρέψει με 30 επιβάτες που έκαναν κρατήσεις από την Καβάλα για την Μόσχα.
Για την πρώτη αυτή πτήση που εγκαινιάζει σύνδεση με την Ρωσία με απευθείας πτήση από την Μόσχα, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα διοργανώσει μια σεμνή τελετή υποδοχής των τουριστών που θα γίνει στο αεροδρόμιο και θα περιλαμβάνει τοπικούς χορούς και μουσική, γαστρονομία και προσφορά τοπικών εδεσμάτων.

Η 3η Θρακομακεδονική Έκθεση Synergia, ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανοίγει τις πύλες της αύριο Παρασκευή στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης Καβάλας.
Οι συμμετοχές των εκθετών στα περίπτερα του εκθεσιακού, φτάνουν τις 102, ενώ αναμένεται να καλυφθούν και οι 110 θέσεις.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, στις 8 το βράδυ, ενώ οι πύλες της 3ης Synergia θα είναι ανοιχτές από τις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Το Σάββατο οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, ενώ λεωφορεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. θα αναχωρούν κάθε μια ώρα από τον Δημοτικό Κήπο με προορισμό το Εκθεσιακό Κέντρο.

Εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση για τα 50 χρόνια από τη δικτατορία οργανώνει η Τοπική Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Εσπέρια». Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ

Με στόχο την ανάδειξη του παιχνιδιού ως συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης των παιδιών πραγματοποιείται στην Καβάλα το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού. Πρόκειται για μια διοργάνωση μεγάλου εύρους, διήμερης διάρκειας με δράσεις πρωινές για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό (γονείς με παιδιά).
Το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Πέμπτη) και την Παρασκευή στο πάρκο Φαλήρου της Καβάλας.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο της Στρατιωτικής Λέσχης. Πρόκειται για την 56η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου. Στην προσπάθεια συμμετέχουν αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια.

Ανοικτή Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Παθήσεις του Αυχένα και Φυσικοθεραπευτική Αντιμετώπιση» διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας .

Το τρίτο βιβλίο της μυθιστορηματικής τριλογίας του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου με τίτλο «Οδοστρωτήρας» παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Αικατερίνη Κακιλή και ο Κωνσταντίνος Βλαστάρης, εκπαιδευτικός – υποψ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποσπάσματα θα αναγνώσουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Θεάτρου Παίδευσις».

Συνεχίζονται οι Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας, υπό τη διοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού παρουσιάζουν τις πρόσφατες παραγωγές τους.
Σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 η θεατρική ομάδα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει το έργο του Ματέι Βίζνιεκ
«Εθνικότητα μου το Χρώμα του Ανέμου» σε σκηνοθεσία Μαρίας Kολτσακίδου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές της φετινής διοργάνωσης “Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Trail)” που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017.

Ξεκινούν από τη Δευτέρα (29 Μαΐου), οι εγγραφές για το δωρεάν πρόγραμμα «παιδί και κολύμπι» που υλοποιεί το τμήμα παιδείας και αθλητισμού του δήμου Δράμας σε συνεργασία με τον τοπικό Κολυμβητικό Όμιλο και τον «Δράμα 1986». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (και θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου μέχρι 28 Ιουλίου. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, στο Δημαρχείο Δράμας.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με κατά τόπους βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα