Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:09 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Φυσιολογικοί οι ατμοσφαιρικοί ρύποι
Καμία ανησυχία δεν εμπνέουν οι μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων της Καβάλας σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος μετά την επιστολή που έλαβε από την δήμαρχο Καβάλας που ζητούσε να γίνουν έρευνες των ατμοσφαιρικών ρύπων λόγω των διαμαρτυριών κατοίκων της Καρβάλης και του Χαλκερού για την ύπαρξη δυσοσμίας, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των αέριων ρύπων. Τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων για το χρονικό διάστημα

από τις 25 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό, καθώς οι ρύποι κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Καβάλα: Μείωση στην κατανάλωση υγρών καυσίμων
Μειωμένη παρουσιάζεται η κατανάλωση υγρών καυσίμων στα πρατήρια σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο, κάτι που το αποδίδει στην υπερφορολόφηση των καυσίμων και στη γενικότερη οικονομική κρίση. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την κρίση του κλάδου τους που οδηγεί πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων στο κλείσιμο, τονίζοντας ότι είναι διαπιστωμένο ότι κάθε φορά που αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα μειώνεται η κατανάλωση.

Καβάλα: Βελτίωση του οικισμού Ρομά στις Πηγές Νέστου
Με χρηματοδότηση 410.000 ευρώ, εντάχθηκε ως νέο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκης» η «Ανάπλαση οικισμού Ρομά στην Τοπική Κοινότητα Πηγών του Δήμου Νέστου». Το έργο αφορά στην ανάπλαση του οικισμού Ρομά με εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευής πεζοδρομίων, διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμό και έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Καβάλα: Νέος συντονιστής στη γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Νέος συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκλέχθηκε ομόφωνα ο Θόδωρος Μπόνος, ενώ αναπληρωτής Συντονιστής ο Νίκος Νικολούδης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Καβάλα: Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της γυναίκας που πνίγηκε στο λιμάνι
Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτότητα της γυναίκας, ηλικίας 60-65 ετών, που ανασύρθηκε νεκρή από το λιμάνι της Καβάλας, την περασμένη Παρασκευή.

Καβάλα: Σύλληψη δουλεμπόρου μετά από καταδίωξη
Ένας 32χρονος που προωθούσε στη χώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες από το Αφγανιστάν συνελήφθη στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας, μετά από καταδίωξη στην Εγνατία οδό. Στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε πάνω στο περιπολικό, χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Αν.Μακεδονία: Συλλήψεις για παραεμπόριο
Ένας 49χρονος συνελήφθη στη Δράμα για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια. Κατασχέθηκαν περίπου 200 κιλά φρούτα και είδη μαναβικής, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Στη Χρυσούπολη Καβάλας συνελήφθη 37χρονος καθώς εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 8 ρολόγια χειρός, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Καβάλα: Κοπή πίτας Δημοτικού Ωδείου
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόβει σήμερα (Δευτέρα) το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Παπαϊωάννου». Λίγο αργότερα, στις 7:30 θα γίνει η Κοπή Πίτας της Φιλαρμονικής στην αίθουσα δοκιμών της (πρώην Λαογραφικό Μουσείο).

Αθλητικά
Σε ισοπαλία 1-1 περιορίστηκε η ομάδα του ΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Ορφέα Ξάνθης, για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στο ποδόσφαιρο. Ο Νέστος έχασε στην Καλαμαριά από τον Απόλλωνα με 4-0, ενώ η Δόξα νίκησε στον Λαγκαδά την τοπική ομάδα με 1-0 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Καιρός
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα