Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:42 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Διαμεσολαβητές για προσλήψεις στον… ΤΑΡ
Την ύπαρξη διαμεσολαβητών στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων για την διευκόλυνση σύνταξης βιογραφικών ώστε να προσληφθούν ως εργαζόμενοι στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης. Όπως ανέφερε, δημόσια ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζυγού κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν για τη σύνταξη βιογραφικών.
Χθες την πρακτική αυτή κατήγγειλε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Καβάλας, Νίκος Μουρτασάγας.

Καβάλα: Νέο τουριστικό λογότυπο
Tο νέο τουριστικό λογότυπο του δήμου Καβάλας παρουσιάστηκε χθες από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου. Πρόκειται για ένα σχέδιο του Σάββα Σαββίδη, το οποίο προέκυψε μετά από ανοικτή διαδικασία υποβολής προτάσεων. Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα το λογότυπο αυτό στοχεύει στο να λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν για το τουριστικό προϊόν της Καβάλας.
Η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο τουριστικό λογότυπο της Καβάλας που προσδιορίζει την τουριστική ταυτότητα της.

Καβάλα: Προσλήψεις στη δευτεροβάθμιας ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Την αναγκαιότητα να γίνουν προσλήψεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επεσήμανε με δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σοφία Φιλιππίδου, καθώς μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 20.000 εκπαιδευτικοί χωρίς να αναπληρωθούν. Σε επίπεδο Καβάλας το τοπίο με τις όποιες ελλείψεις θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς από αύριο επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας στις θέσεις τους.

Καβάλα: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ
Στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. και των Εργατικών Κέντρων Βορείου Ελλάδας εν’ όψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να συμμετάσχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας. Με ανακοίνωσή του, καλεί σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μέρος ενεργά στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην συμπρωτεύουσα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Καβάλα: Εγγραφές παιδιών σε παιδικούς σταθμούς
Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβαλάς» ενημερώνει δικαιούχους voucher που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα προσχολικής αγωγής του Δήμου καβάλας, να εκτυπώσουν την αξία τοποθέτησης (voucher) για κάθε παιδί από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της ΕΕΤΑΑ ΑΕ και να απευθυνθούν μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου στο γραφείο διοίκησης του Νομικού Προσώπου που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Β΄ ΚΑΠΗ από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Καβάλα: Εξόρμηση καθαριότητας στις γειτονιές
Συνεχίζεται η εξόρμηση του Δήμου Καβάλας στις γειτονιές της πόλης με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί σε αυτές και συγκεκριμένα όσο αφορά την καθαριότητα, το κλάδεμα, την αποκομιδή μεγάλων αντικειμένων και άλλων θεμάτων που μπορούν να θέσουν οι πολίτες στα συνεργεία.
Το πρόγραμμα των συνεργείων του Δήμου, προς ενημέρωση των δημοτών συνεχίζεται από 5 Σεπτεμβρίου έως 10 Σεπτεμβρίου με κόψιμο χόρτων στα σχολεία. Ακολούθως από τις 12 έως 16 Σεπτεμβρίου τα συνεργεία θα καθαρίσουν τις συνοικίες Χωράφας και Αγ. Κωνσταντίνου και από 19 Σεπτεμβρίου έως 23 Σεπτεμβρίου τις συνοικίες Κηπούπολης και Αγ. Παρασκευής.

Καβάλα: Συλλογή σχολικών ειδών για άπορες οικογένειες
Για 2η συνεχόμενη φορά η «Actionteam» μαζί με τον σύλλογο «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια συλλέγει σχολικά είδη για τους μαθητές των 350 άπορων οικογενειών του προγράμματος ΣτηρίΖΩ! Η συλλογή θα λάβει μέρος στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, από αύριο (Πέμπτη) έως το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:30 το πρωί με 2:30 το μεσημέρι και 6:00 το απόγευμα με 9:30 το βράδυ!

Καβάλα: «Via Egnatia» στην παραλία
Στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το 2ο Φεστιβάλ «Via Egnatia” της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας- Θράκης. Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστικό Αντάμωμα από Χορευτικούς Συλλόγους της Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.
Συμμετέχουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Λεπενιώτης», ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού «Υψηλάντης», η Θασιακή Ένωση Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων.
Από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου παίρνει τη σκυτάλη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» για μικρούς στις πηγές Κεφαλαρίου Δοξάτου. Στην Πλατεία του χωριού στις 8 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση για τη σημασία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό από τους τοπικούς συλλόγους και εκδήλωση Οινο-γευσιγνωσίας.

Καβάλα: «Νοστιμιές από σπίτι»
Τον 5ο διαγωνισμό «Νοστιμιές από σπίτι» οργανώνει ο Πολιτστικός Σύλλογος Φιλίππων Καβάλα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο παλιό δημοτικό σχολείο των Φιλίππων. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλο το νομό.

Καβάλα: Γκαλά όπερας μαθητών της Αλεξίας Βουλγαρίδου
Γκαλά όπερας με τους συμμετέχοντες στο masterclass της σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου πραγματοποιείται αύριο (Πέμπτη) στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 8.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 17ου Φεστιβάλ «Γ.Παπαϊωάννου».
Η διεθνούς φήμης καβαλιώτισσα Αλεξία Βουλγαρίδου για πρώτη φορά μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία της σε masterclass που ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται με gala όπερας των συμμετεχόντων. Μαζί με την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo, θα τραγουδήσουν αγαπημένες άριες και διάσημες μελωδίες και θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της όπερας. Στο σεμινάριο δίδαξε επίσης ο πιανίστας Gary Kudo, ενώ βοήθησε η Καβαλιώτισσα πιανίστα Νίκη Λιόγκα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ξάνθη: Τελική ευθεία για Γιορτές Παλιάς Πόλης
Ξεκινούν, αυτό το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 26η χρονιά και συνδέει την ιστορία και την παράδοση του τόπου μέσα από ήχους, χορούς, δρώμενα και εκθέσεις που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Μητροπόλεως, με συναυλία των Άγγελου και Στέλιου Διονυσίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Αθλητικό διήμερο με κολύμπι, αγώνα δρόμου και ποδηλασία
Το 2ο Αθλητικό Διήμερο διοργανώνουν στην Καβάλα η Επιτροπή Νεολαίας, Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τους αθλητικούς συλλόγους (ΣΕΒΑΣ, ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ, ΑΟΚ, Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού, ΟΘΑΚ, ΝΟΚ και Κύκλοτρον) της πόλης. Το Αθλητικό Διήμερο θα περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 1.500 & 5.000 μ., αγώνες δρόμου 1.000 μ. για παιδιά έως 12 ετών, 5 χιλ. & 10 χιλ. για άνω των 12 ετών και ποδηλασία 60 χιλιομέτρων. Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Καβάλα: Ένα ακόμη μετάλλιο για τη Σταυρούλα Τσολακίδου
Ένα ακόμη μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Σταυρούλα Τσολακίδου με την ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Πρωταθλήματος Νέων, που διεξήχθη από τις 18 μέχρι 27 Αυγούστου στην Πράγα της Τσεχίας.
Με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) κατέλαβε την 3η θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Κορασίδων μέχρι 16 ετών, στην οποία αγωνίστηκαν 93 σκακίστριες από 42 χώρες.

Καβάλα: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΑΟΚ
Η υποστήριξη στον ΑΟΚ προέρχεται από μια ομάδα επαγγελματιών που με προσωπικό κόπο και οικονομικό κόστος κάνουν μία υπέρβαση φέτος για να ανεβάσουν την ομάδα στην Β` Εθνική, ανέφερε χθες στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ομάδας Θεόδωρος Μήτρας. Όπως επεσήμανε σ’ αυτόν τον αγώνα η ομάδα έχει ανάγκη τη στήριξη των Καβαλιωτών.
Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια των ανθρώπων της διοικούσας που « συνεχίζουν κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες προκειμένου να συντηρήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα την ομάδα της Καβάλας και να την οδηγήσουν στην άνοδο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίθριος καιρός
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχής το απόγευμα προβλέπεται για σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, συριζα, καβαλα, ελμε, συμμετοχή, ελλαδα, θεσσαλονικη, voucher, εεταα, καπη, σχολεια, egnatia, θεατρο, contra, ξανθη, αοκ, νοκ, καιρος, καθαρα δευτερα, αξια, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, voucher, ημερομήνια, εεταα, σχολικα ειδη, χωρες, δωρεαν, εθνικη, θρακη, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, αγωγη, αγωνες, αλεξια, αλληλεγγυη, αοκ, βραδυ, βρισκεται, δημητρα, γινει, γλεντι, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δευτερα, δηλωσεις, δρωμενα, διημερο, εγγραφες, εκθεσεις, εκπαιδευση, ελμε, εβδομαδα, ενεργα, ενημερωση, ετων, εφορεια, ζωνη, καπη, κελσιου, κλαδεμα, κοψιμο, λυκειο, λυκειο ελληνιδων, μακεδονια, νικη, νοκ, ομαδα, οικογενεια, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πραγα, προσληψεις, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, συνταξη, συγκεντρωση, συμμετοχή, σοπρανο, σοφια, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, ταυτοτητα, φεστιβαλ, φορα, ωρες, μποφορ, εφαρμογη, ευθεια, ειδη, ενωση, γνωσεις, κηπο, κωνσταντινου, κυριακη, νομικου, ορχηστρα, πηγες, σημα, θερμοκρασια, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα