Ειδήσεις απ’ την Αργολίδα

12:29 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

* Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, θα υπογραφεί σήμερα, στις 2 μ.μ. προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ναυπλίου, για τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας .Η σύμβαση θα υπογραφεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημ. Κωστούρο.

* Με διάφορα τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει αύριο, στις 7, το Δ.Σ Ναυπλίου. Νωρίτερα , στις 5.30 θα γίνει ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού.

* Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους Αντώνης Καλοθέου, εξελέγη Γενικός Γραμματέας στο νέο

Δ.Σ Της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην οποία νέος πρόεδρος είναι ο. κ. Γιώργος Βαγενάς, από την Πάτρα.

* Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, η τελετή της βράβευσης των σχολείων και των μαθητών που διακρίθηκαν στον 36ο Πανελλήνιο / 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του EUROPE at SCHOOL με θέμα: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» .

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 5 Σχολεία και 100 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν με τις εργασίες τους (ταινίες μικρού μήκους, γραπτά δοκίμια, λογοτεχνικά κείμενα, μουσικά κομμάτια, ζωγραφική).

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι: 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Πευκών Θεσνίκης, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 4ο Γυμνάσιο Αλίμου.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Ελλάδας, καθηγητής κ. Χρήστος Κολόκας και η Γενική Γραμματέας της A.E.D.E. Europe κ. Παναγιώτα Καραδήμα με συγκίνηση συνεχάρησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεχώρισαν, όπως και τους εκπαιδευτικούς που τους ενέπνευσαν.

Περίπου 10 μαθητές ΓΕΛ/ ΕΠΑΛ από τους βραβευμένους, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων, που έχουν αντίστοιχα βραβευθεί στη χώρα τους.

Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και το 1ο Ε.Κ. Άργους συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τη ταινία τους «Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου» Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας, με το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Ζωντανεύει μέσα από τη δημιουργία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε. Κ. ΑΡΓΟΥΣ από μια άλλη οπτική γωνία.

* Αύριο ( Τετάρτη) ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, φιλοξενεί τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη και την παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός», μετά την επιτυχία του στο 4ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ,το περασμένο καλοκαίρι, στον Πολυχώρο Artiki.

Η τιμή Εισόδου είναι 10ευρώ και η παράσταση θα αρχίσει στις 8μμ.

* Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Εμβολιασμοί, σύγχρονες προκλήσεις, υπεύθυνες απαντήσεις».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:30 στο Μέγαρο του Συλλόγου «Δαναός» στο Άργος, με βασικούς ομιλητές τον καθηγητή παιδιατρικής, Ανδρέα Κωνσταντόπουλο και τον πνευμονολόγο, Παν. Μπεχράκη.

* Η Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλίου, παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία, « Ο Τίγρης» του Σίσγκαλ, στο θέατρο Τριανόν.

Τη Σκηνοθεσία υπογράφει η Βάλια Ρεντούλη και τα σκηνικά ο Λευτέρης Μπαλί.

Παίζουν: Ο Γιώργος Στρώνης και η Ανθούλα Οικονόμου

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Τριανόν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (20:30) το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου (19:00) και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (20:30 ). Είσοδος 5 ευρώ και Φοιτητικό 3 ευρώ.

* Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο «Δον Κιχώτης», (Γρ. Καλαμαρά 4), στο Άργος, θα προβληθούν 16 βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν στο 41ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και 23ο Διεθνές Φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο.

Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που ο Δον Κιχώτης φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες του διεθνούς φήμης Φεστιβάλ και πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους σινεφίλ την περιοχής να τις παρακολουθήσουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Ρεμπέτικα τραγούδια, παιγμένα με μπαρόκ όργανα, σε ανορθόδοξες διασκευές με πολυποίκιλες επιρροές και χωρίς καμιά διάθεση ιστορικής αναβίωσης ή πολιτικής ορθότητας, παρουσιάζουν οι Broke Konsort, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν σε μια και μοναδική συναυλία στις 8 το βράδυ στο βουλευτικό του Ναυπλίου

Έχοντας ως βάση του το Άμστερνταμ, το γκρουπ αποτελείται από πέντε μουσικούς με διαφορετικά background και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Παλαιά μουσική, τζαζ, σύγχρονη μουσική, αυτοσχεδιασμός και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις μπλέκονται σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, προσεγγίζοντας την έννοια του crossover με σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό αλλά και έμφαση στη δημιουργικότητα και στη φαντασία.

Οι διασκευές των τραγουδιών φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του ρεμπέτικου (με την πολύ ευρεία έννοια του όρου), αναδεικνύοντας τις ούτως ή άλλως πολυεπίπεδες καταβολές του είδους και εμπλουτίζοντας τα πρωτότυπα κομμάτια με απρόσμενες ηχητικές προσμίξεις.

Το ανσάμπλ απαρτίζουν η πολύπλευρη τραγουδίστρια Σοφία Πάτση, ο ( Ναυπλιώτης) τσεμπαλίστας και συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος (ο οποίος υπογράφει και τις διασκευές-ενορχηστρώσεις), η Αντιγόνη Σεφερλή στο μπαρόκ τσέλο, η Ελβετίδα Julie Stadler στη βιόλα ντα γκάμπα και ο τζαζ κοντραμπασίστας Πάνος Μάραντος.

ΣΠΟΡ

* Σε εξ αναβολής αγώνα, μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, για την Α1 κατηγορία Αργολίδας αύριο στις 3 μ.μ. ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου υποδέχεται την δεύτερη Ένωση Λέρνας.

* Για το κύπελλο Αργολίδας αύριο στις 4 μ.μ. η Κορωνίδα Κοιλάδας θα υποδεχθεί τον Παναργειακό.

σύνταξη ειδήσεων: Γ. Γαλανόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα