Έγραψε ιστορία η Ελπίδα Σκουτάρεως

22:50 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Γ εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο η Ελπίδα Σκουτάρεως μετά την εκπληκτική νίκη της με 3-0 στα πέναλτι κόντρα στο Κερατσίνι.

Ένα παιχνίδι που θα μείνει στην… ιστορία και δεν θα το ξεχάσουν όσα χρόνια κι αν περάσουν όσοι συμμετείχαν σε αυτό και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα παιχνίδι που την εξέλιξη του θα τη ζήλευε μέχρι και ο «βασιλιάς του σασπένς» ο Άγγλος σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσοκ.

Ο Δημήτρης Καστανιώτης
αποθεώνεται από τους συμπαίκτες του

Ο Σερραίος Ντουκαντάμ

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας της Ελπίδας Σκουτάρεως Δημήτρης Καστανιώτης που ως άλλος… Χέλμουντ Ντουκαντάμ απέκρουσε τρία πέναλτι με μια σημαντική διαφορά όμως αφού ο Ρουμάνος τερματοφύλακας της Στεάουα είχε αποκρούσει τέσσερα (το Μάιο του 1986 κόντρα στη Μπαρτσελόνα) με δύο πόδια, ο Σερραίος τερματοφύλακας απέκρουσε σήμερα τρία με… ένα πόδι! Ο Δημήτρης Καστανιώτης μπήκε στο παιχνίδι στο 33ο στη θέση του Νίκου Νικολούδη που είχε δεχτεί την κόκκινη κάρτα, κάθισε κάτω από τα δοκάρια, τραυματίστηκε στο 41ο (μερική ρήξη έξω πλάγιου συνδέσμου), έσφιξε όμως τα δόντια και με τη βοήθεια του γιατρού Θάνου Μηλούση και του φυσιοθεραπευτή του Πανσερραϊκού Γιάννη Τζιντζή αγωνίστηκε κι έγινε ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Αν και, ουσιαστικά, με ένα πόδι όχι μόνο βοήθησε την ομάδα του να πάει στην παράταση και στα πέναλτι αλλά και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 3-0. (κανονική διάρκεια 0-0 και παράταση 1-1).

«Όλε όλε» από παίκτες και φιλάθλους

Λιοντάρια στο… λάκκο των λεόντων

Οι παίκτες της Ελπίδας Σκουτάρεως, ίσως εμπνευσμένοι και από το… περιβάλλον (έπαιζαν στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών, του Πανσερραϊκού) ήταν σήμερα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ. Αν και το Κερατσίνι ξεκίνησε καλύτερα και είχε την υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, μόλις η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες, αυτοί «υπερέβαλαν εαυτόν», έβγαλαν στο γήπεδο απίστευτα αποθέματα ψυχής και καρδιάς και πήραν στο γήπεδο μια παλικαρίσια νίκη αν κι έπαιζαν συνολικά για 90 λεπτά (από το 33ο και φυσικά σε όλη την παράταση) με παίκτη λιγότερο και με τον τερματοφύλακα τους τραυματία, ουσιαστικά με ένα πόδι.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Αθανάσιος Χατζηπαντελής με τον Αλέξη Γκράτσιο

Ο Αλέξης Γκράτσιος και ο Ηλίας Εγγονίδης διαχειρίστηκαν πολύ έξυπνα το παιχνίδι και βέβαια σε αυτούς πιστώνεται η ψυχολογία της ομάδας που δεν κάμφθηκε ούτε μετά από τόσες άτυχες και ανάποδες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ η ομάδα αγωνιζόταν χωρίς δύο βασικούς της παίκτες (Τάντιτς, Στεφανίδη) ενώ τραυματίστηκε και ο Σάκης Γκόγκας.

Εντυπωσιακή και η είσοδος των ομάδων

Το φιλμ του αγώνα:

32ο Κόκκινη για τον Νίκο Νικολούδη! Μακρινή μπαλιά για τον Ψυχογιό, ο Νικολούδης βγήκε από την εστία του, ο παίκτης του Κερατσινίου πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα, ο τερματοφύλακας του Σκουτάρεως έπεσε πάνω του κι ο διαιτητής έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα με την ομάδα του Σκουτάρεως να μένει με 10 παίκτες.

42ο Τραυματισμός του τερματοφύλακα Δημήτρης Καστανιώτη που έπαθε μερική ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου στο πόδι. Ο ιατρός του αγώνα Θάνος Μηλούσης και ο φυσιοθεραπευτής του Πανσερραϊκού Γιάννης Τζιντζής του έκαναν ένεση στο ημίχρονο και του έδεσαν το πόδι.

49ο Σουτ του Γεωργιάδη άουτ.

53ο Ωραίο γυριστό σουτ του Σιδηρόπουλου άουτ.

Τα πανηγύρια στο 1-0

108ο ΓΚΟΛ 1-0! Καταπληκτική σέντρα του Ουζούνουγλου από τα δεξιά, ο Νίκος Ζαχαριάς, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

112ο ΓΚΟΛ 1-1! Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Κουρκούτη, ο κεντρικός αμυντικός Αλέξανδρος Μπατής με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1

Ο Καστανιώτης αποκρούει πέναλτι

Τα πέναλτι

1)Ο Πασχαλούδης εκτέλεσε, ο Μπότος απέκρουσε στη δεξιά του γωνιά

2)Ο Ψυχογιός εκτέλεσε, ο Καστανιώτης απέκρουσε!

3) Ο Κεχαγιάς εκτέλεσε και… 1-0!

4)Ο Φούντας εκτέλεσε, ο Καστανιώτης απέκρουσε!

5)Ο Δίγκας εκτέλεσε και… 2-0!

6)Ο Νταουτάϊ εκτέλεσε, ο Καστανιώτης απέκρουσε για τρίτη φορά.

7)Ο Μουσικάκης εκτέλεσε και 3-0! Η Ελπίδα Σκουτάρεως στον τελικό και στη Γ εθνική κατηγορία.

Το ένα από τα τρία εύστοχα πέναλτιΗ ενδεκάδα της Ελπίδας Σκουτάρεως

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ(Η.Εγγονίδης): Nικολούδης, Πασχαλούδης, Δίγκας, Κωφοκώτσιος, Κουτζαβασίλης, Μουσικάκης, Ουζούνογλου, Γεωργιάδης(98ο Ζαχαριάς), Αγγελακάς, Σιδηρόπουλος(74ο Κεχαγιάς), Γκόγκας(35ο Καστανιώτης)

Στον πάγκο: Τάντιτς, Στ.Παπαδόπουλος, Αντωνογλούδης, Γ.Παπαδόπουλος

Το Κερατσίνι

ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(Β.Σπάθας): Μπότος, Μπατής, Βαττής, Σφυρογιαννάκης(106ο Μάλλης), Ψυχογυιός, Νταουτάϊ, Γκιάτης, Τουρνάς, Κουρκούτης, Κιάφα(58ο Φούντας), Διάκος(81ο Μαναριώτης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοτσάνης(Δράμας)

Βοηθοί: Χατζηνάκος, Κουβαλάκης(Δράμας)

Κίτρινες: Τάντιτς, Μουσικάκης, Ουζούνογλου-Κουρκούτης

Κόκκινες: Νικολούδης

Ο Κώστας Νταούδης δέχεται τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο του Κερατσινίου Αντώνη ΑραβαντινόΟι επίσημοι με το Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ ΣερρώνΗ σέλφι μέσα στο γήπεδοΟ κόσμος ο 12ος παίκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα